В 48-ото Народно събрание трябва да се говори с всяка

...
В 48-ото Народно събрание трябва да се говори с всяка
Коментари Харесай

Тома Биков: ГЕРБ има реални шансове за първото място на предстоящите избори

В 48-ото Народно заседание би трябвало да се приказва с всяка една партия, без значение дали е съпротива или ръководеща. Това сподели Тома Биков от ГЕРБ в предаването „ Събуди се " по Нова телевизия.

Според него ГЕРБ има действителни шансове да бъде преди всичко на идните избори. „ По-важно е след изборите какво ще се случи. Трябва да оставим всички благоприятни условия отворени. Би било извънредно неприятно политическата рецесия да продължи. Това ще се случи, в случай че ГЕРБ не взе участие в ръководството ", съобщи Биков.

По думите му предходното държавно управление се е самосвалило със спада на ръководещото болшинство. Самата му структура е била сбъркана още през цялото време, а неналичието на управническа стратегия е обрекло обединението. „ Управляващите започнаха да пишат стратегия чак, откакто подадоха оставка. Това е парадоксално. Не съумяха да изработят механизъм за взимане на решения. В последна сметка се стигна до това, което те назовават неприятна връзка вътре в обединението. Всъщност приказваме за липса на реалистични цели, които да бъдат постигани. Всичките бяха нереални. Някак си не можаха да схванат, че задачата - ГЕРБ да не бъде във властта беше, изпълнена на 3 ноември. Самите ние казахме, че сме в съпротива ", изясни Биков.

Опозицията не може да носи отговорност за това, че ръководещите не са изпълнили поетите задължения в правосъдната промяна и в газовите доставки, безапелационен бе Биков.

България постоянно е била подвластна от съветски газ. ГЕРБ е подписвал контракти само с „ Газпром ", тъй като това е била най-евтината газ. „ Ако сегашният контракт, който към момента е настоящ, беше изпълняван, газът в България щеше да бъде два пъти по-евтин, в сравнение с сега. Начинът, по който ние взехме решение да се диверсифицираме, беше неприятен и това е явно ", разяснява Биков.

Според него България не би трябвало да води договаряния за нов контракт с „ Газпром ", а да търси благоприятни условия за диверсификация.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР