В 45-ия парламент ще има най-много депутати, които са познати

...
В 45-ия парламент ще има най-много депутати, които са познати
Коментари Харесай

Петима от култовото предаване Ку-ку влизат в новия парламент

В 45-ия парламент ще има най-вече депутати, които са познати на обществото от студентското предаване " Ку-ку ". Всички те са известни с политическата си ирония през годините на народна власт у нас, съобщи.

В своите скечове те са осмивали всички основни политици и политически събития през тъй наречените преход.

" Мисля, че в този 45-и парламент има най-вече ", сподели Любен Дилов-син, определен за народен представител от ГЕРБ - Съюз на демократичните сили.

" Ако не греша, сме петима, значи аз и Радо Чолаков, които сме учредители. Ние сме от най-най-първата група, която сътвори предаването. То първоначално трябваше да се споделя " Студентски парламент ", в случай че помниш. След това към този момент, малко по-късно, влязоха Слави, Ивайло Вълчев и Тошко Йорданов ", разясни Дилов-син.

Още с началото " Ку-ку " стартира да нервира с политическата си ирония. Второто предаване е спряно поради политически скеч, роден от репликата на Петър Младенов за танковете. На 27 януари 1990 година " Ку-ку " пита инцидентните си фенове дали биха спрели с тялото си танк. 20 месеца по-късно то става най-известното предаване в България. Студентска стратегия " Ку-ку " става танк.

 Снимка: Скрийншот от кадър на "Ку-ку "

" Изобщо страната като танк направи от българската юноша, ще употребя един термин, който сега е съвременен в Централен комитет на комсомола: " демографски пролетариат ", споделя малко по-късно Любен Дилов-син.

" За времето, през което нямаше " Ку-ку ", се случиха най-невероятни събития в нашата страна. Изтече много вода, в която в този момент доста хора се усещат накиснати ", споделя и Радомир Чолаков, който в този момент става народен представител също от ГЕРБ-СДС от Пловдив, след отхвърли на Бойко Борисов да стане депутат.

През годините " Ку-ку " дава няколко депутати. Петър Курумбашев, Емил Кошлуков и Росен Петров. Всичко това обаче се случва след 1994 година и историята на първата неразрешена политическа партия у нас " Народно придвижване Ку-ку ".

" Нейната листа през 94-а година беше от 11 национала, играли на Съединени американски щати 94, и 7-8 бяха водачи на листи. Тогава беше още рано. Неслучайно се задейства възприятието за предпазване на тогавашния политически хайлайф и Татарчев по реда на надзора ни спря от присъединяване в изборите и по-късно ни заличи, безусловно с решение на съда ни заличиха ", описа Дилов-син.

Любен Дилов е бил народен представител и в 40-ия парламент, а в 43-ия и Росен Петров.

Слави Трифонов: " Гледам малцинствата, всички, всички са удовлетворени, че Доган се ожени. Снощи Сашо Томов слезе от гората, всички, всички партизани бяха полудяли ".

" Винаги като една ракета " Пършинг " този комизъм, куковския, се е движил по релефа на политиката ", разяснява още Дилов-син.

А в 45-ия влиза и Слави Трифонов със своята партия " ИТН ". А съгласно Дилов-син паралелите с Пепе Грило и Зеленски имат своята логичност.

" Той не е толкоз в характерността наподобява ли Слави на Зеленски, или наподобява на Пепе Грило, а той е във обстоятелството, че обществените мрежи и непосредствената гласност на новото време, в което живеем, ще вкарва в политика от ден на ден такива герои. В тия съвременни времена, когато се ръководят цели страни като Америка през Туитър и България през Фейсбука на премиера, е напълно обикновено да се случи ", сподели Дилов-син.

Дилов позволява, че е допустимо в един идващ парламент тъй наречените " кукувци " да бъдат повече от пръстите на едната ръка.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР