В 16:00 часа днес Комисията за енергийно и водно регулиране

...
В 16:00 часа днес Комисията за енергийно и водно регулиране
Коментари Харесай

Председателят на КЕВР: Цената на газа никога не е била формирана от толкова много доставчици

В 16:00 часа през днешния ден Комисията за енергийно и водно контролиране на закрито съвещание ще дефинира цената на природния газ за юли. Това сподели ръководителят на регулатора Станислав Тодоров след откритото съвещание на комисията, съобщи Българска телеграфна агенция.

Миналата седмица от " Булгаргаз " оповестиха, че дефинитивно препоръчаната цена, по която публичният снабдител да продава природен газ на крайните доставчици и на лица, на които е издадена лицензия за произвеждане и транспорт на топлинна сила за юли 2022 година, е в размер на 186,47 лв. за мегаватчас (лв/MWh) или 95,34 евро/Mто Wh.

Ситуацията с доставките на газ е извънредно комплицирана в цяла Европа. Виждате, че Германия понижава потреблението на газ както за битовите по този начин и за промишлените консуматори. Добрата вест е, че ние ще имаме природен газ през юли, сподели Станислав Тодоров.

Цената на газа е образувана от голям брой източници. " Булгаргаз " не имал до момента толково доста снабдители на синьо гориво, уточни Тодоров.

Дълг е на " Булгартрансгаз " и на другите газови сдружения да запълнят хранилището " Чирен " до 80 %, уточни Тодоров. Ще проведем диалози с тях, с цел да забележим КЕВР какви административни стъпки може да предприеме, тъй че да осигурим това обвързване, добави ръководителят на КЕВР.

Цената на природния газ щe пораства, до момента в който продължава войната в Украйна и до момента в който Русия употребява доставките на сила като оръжие за напън, сподели Тодоров.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР