В 15-ия ден от войната в Украйна надежда за примирие

...
В 15-ия ден от войната в Украйна надежда за примирие
Коментари Харесай

Войната няма да спре: Кулеба и Лавров не се договориха за спиране на огъня

В 15-ия ден от войната в Украйна вяра за помирение няма. Украинският и съветският външни министри се срещнаха в Турция, само че не се схванаха, а си насочиха нови тежки обвинявания поради обстрела на детската болница в Мариупол, предава.

Провал на договаряния те сред външните министри на Русия и Украйна в турския курорт Анталия. Дмитро Кулеба е изискал 24-часово помирение в цялата страната и отваряне на филантропичен кулоар за извеждане на хора от Мариупол. Руският му сътрудник Сергей Лавров обаче не се е съгласил.

„ Искам да потвърдя още един път - Украйна не се е предала, не се предава и няма да се съобщи. Ние сме решени да жертваме себе си, с цел да защитим нашата земя и нашия народ от съветската експанзия ”, безапелационен е украинският външен министър.

От своя страна Лавров разгласи, че съветската военна интервенция върви по проект. Москва е подготвена да се оправи с наложените наказания и щяла да излезе от рецесията с по-добро съзнание.

„ Що се отнася до доставките на оръжия за Украйна от чужбина, ние виждаме какъв брой рисково работят нашите западни сътрудници, в това число Евросъюзът, който в нарушаване на всичките си правила и полезности, насърчава доставките на смъртоносни оръжия за Украйна, в това число хиляди портативни зенитно-ракетни комплекси ”, уточни съветският външен министър.

В тематика на договаряния те се трансформира и бомбардировката на детската болница в Мариупол. При нея са починали трима души, измежду които и дете, разгласи Киев. Украинските управляващи разгласиха фрагменти, на които се вижда евакуацията на бременни дами и дребни деца.

„ Детска болница. Родилен дом. С какво заплашиха те Руската федерация? Що за страна е това - Руската федерация, която се опасява от лечебни заведения и родилни домове и ги унищожава? ”, разяснява президентът Володимир Зеленски.

За Русия всичко това е „ подправена вест ”, тъй като постройката била евакуирана преди дни. „ Тази болница беше завладяна от батальона „ Азов ” и други радикали. Всички бременни дами, медицински сестри и личен състав са били изгонени оттова. Тя е била база на ултра-радикалния батальон „ Азов ”, изясни Лавров.

Хуманитарната конюнктура в стратегическия пристанищен град продължава да се утежнява. Местните поданици са без вода, отопление, телефони и съществени санитарни материали. Вече 10 дни 300-хилядният Мариупол е обсаден от съветските елементи и е обект на непрестанни бомбардировки.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР