В 12:30 часа миньорите и енергетиците, които държат затворена АМ

...
В 12:30 часа миньорите и енергетиците, които държат затворена АМ
Коментари Харесай

Положението излиза извън контрол! Денков се крие в миша дупка, протестиращи: Ела тук и говори!

В 12:30 часа миньорите и енергетиците, които държат затворена Автомагистрала „ Тракия “ при Стара Загора прочетоха настояванията си. Те упорстват министър председателят акад. Николай Денков и представители на държавното управление да проявят почитание към тях и да отидат на място и оказват изрично да отидат на договаряния в София.
Преминаването във всички направления по пътния възел остава блокирано и трафикът се пренасочва от екипи на полицията по обходни направления
Тази заран на уеб страницата на Министерството на енергетиката бяха качени проектите за равномерен преход. От проекта за района излиза наяве, че Стара Загора ще бъде най-потърпевш, тъй като повече от 11 000 работещи в мините и в ТЕЦ-овете ще бъдат наранени.
„ Това е цялостна неистина, което го приказват за да настроят елементарните жители, които не са свързани с енергетиката. Моята заплата е 1450 лв. “, това съобщи Християн.
„ Ако значи че ще работим до 2038 година и ще работим с един екскаватор и ще добиваме по 2-3 млн тона въглища. Това не може да бъде по този начин. На нас ни би трябвало да добиваме най-малко 20 млн тона въглища на година “, добави Зорка Маджарова.
„ Лошо ще бъде за всички – на единствено за нас, а и за цяла България, тъй като ще се промени всичко. Без енергетика ние ставаме подвластни от всякъде и от всички други страни “, изясни Николай Нейков.
В 12:30 бяха прочетени част от настояванията на протестиращите. Те желаят среща и чакат такава да се организира в идващите дни в Народното събрание с ръководителите на парламентарно показаните партии и с тях да бъде подписан документ, съглашение.
Едва тогава ще се водят диалози за преустановяване на митингите. Дотогава всички блокирани пътни артерии остават затворени, написа Българска национална телевизия.
Гражданското непокорство на миньорите продължава, те приканиха и сътрудниците им от АЕЦ „ Козлодуй “ да ги поддържат.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР