В 11:37 часа започва астрономическата пролет. Ще е предимно облачно

...
В 11:37 часа започва астрономическата пролет. Ще е предимно облачно
Коментари Харесай

Днес посрещаме астрономическата пролет, вижте с какво време

В 11:37 часа стартира астрономическата пролет. Ще е най-вече облачно и от югозапад ще завали дъжд, в планинските региони - сняг, оповестиха от Национален институт по метеорология и хидрология.
Вечерта преваляванията ще обзет и Централна България. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат най-вече сред 5 и 10 градуса.
Над Черноморието облачността ще е забележителна. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-североизток. Максималните температури на въздуха ще бъдат 6-8 градуса, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
Над планините ще доминира облачно време, с превалявания от сняг. Ще духа слаб до сдържан югоизточен, по високите и открити елементи югозападен, вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде към 0 градуса, на 2000 м - минус 6 градуса.
В неделя и понеделник преваляванията ще продължат, има нараснала възможност за обилни количества, първия ден основно в Западна, втория - в Северна България. През нощта против неделя на доста места в западната част от страната дъждът ще премине в сняг, в неделя преваляванията там ще са смесени, от дъжд и от сняг; на изток ще вали най-вече дъжд.
Ще духа сдържан източен вятър. През нощта против понеделник и в понеделник в Дунавската низина вятърът ще стане североизточен и ще нахлуе още леден въздух. Валежите там ще са от сняг, в Лудогорието и в Добруджа ще има условия за виелици и навявания.
Температурите там ще са съвсем без дневен ход, близки до нулата. В северозападната половина от страната ще се образува неравномерна снежна завивка от към 5 до към 20 см.
В Югоизточна България температурите ще са относително високи, дневните ще доближават тук-там до към 10 градуса, ще вали дъжд, допустима е слаба гръмотевична активност.
В югозападните региони преваляванията ще спрат.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР