В 11.00 часа в триъгълника на властта - пространството между

...
В 11.00 часа в триъгълника на властта - пространството между
Коментари Харесай

"Възраждане" с нов протест срещу COVID мерките, хиляди скандираха "Оставка" под прозорците на властта

В 11.00 часа в триъгълника на властта - пространството сред Президентството, Министерски съвет и Народно събрание, стартира нов митинг, проведен от политическа партия " Възраждане ". Едно от главните претенции на прeдишния митинг, извършен на 12 януари, беше обвързвано с отпадането на зеления документ. На днешния митинг се събраха няколко хиляди съперници на държавното управление и пандемичните ограничения и прерастна в протест против държавното управление на Кирил Петков и рецесиите, в които потопи България и българите.

 Протестиращите отиват към триъгълника на властта Протестиращите отиват към триъгълника на властта Източник: Zonanews

 Костадин Костадинов Костадин Костадинов Източник: Zonanews
След като в понеделник стана ясно, че документът ще отпадне от 20 март, от " Възраждане " споделиха, че периодите са незодоволителни, а запазването на маските и тестването на учениците - неприемливи. Затова недоволството под прозорците на властта през днешния ден се състои, като протестиращите упорстват и за неотложно преразглеждане на бюджета в частта, засягаща Коронавирус ограниченията.

 Полицейски кордон пред Министерски съвет Полицейски кордон пред Министерски съвет Източник: Zonanews
Около Министерски съвет полицейското наличие е внушително, както се вижда на фотосите. Булевард " Дондуков " е отцепен от улица " Раковски " до постройката на министерския съвет и Народното събрание.

 Костадин Костадинов Костадин Костадинов Източник: Zonanews
" Искаме оптимално бързо да се махне зеленият документ. Имаме съображение да не имаме вяра на държавното управление. Затова сме тук. Това остарели практики. Нито има провокатори, нито има провокации. Ако има провокации, то те ще са от Министерство на вътрешните работи ", сподели Костадинов пред медиите.

 Депутатът Елена Гунчев от Възраждане снима служителите на реда Депутатът Елена Гунчев от Възраждане снима служителите на реда Източник: Zonanews
" Радев беше индивидът, който вкара зеления документ, не го забравяйте ", напомни Костадинов.
" Правителството най-сетне се съобрази с нас. След 12 януари беше основана работната група, само че въпросът е за какво нещата би трябвало да се случват постоянно след напън? ", попита той.

 Кирил Петков пред протестиращите Кирил Петков пред протестиращите Източник: Zonanews
При протестиращите отиде и министър-председателят Кирил Петков. Той беше посрещнат с мощни освирквания и крясъци " Оставка! " и обидни думи. " Българите сме 6,5 млн. сега. Трябва да почнеме да си говориме. Държавата би трябвало да стартира да работи с жителите си. Това, което се случва... ", сподели в нормалния си комплициран жанр Петков, само че беше заглъхнал и пресечен от жителите.

 Протестиращи от Възраждане Протестиращи от Възраждане Източник: Zonanews
Той опита да се заиграва с евтини трикове, като обърна внимание, че в никакъв случай при протестиращи на крайници не е ходил министър председател. " Аз съм ходил на доста митинги и съм бил тъкмо тук ", опита се да продължи той, само че множеството не му разреши, а продължи да скандира " Оставка! ", дюдюкания и обидни думи. " Нещастник, по какъв начин ще оправиш страната? Оставка! ", викаха хората на площада.

 Протестът на Възраждане Протестът на Възраждане Източник: Zonanews  Протестът на Възраждане и полицейски кордон Протестът на Възраждане и полицейски кордон Източник: Zonanews

С апела " Киро, вън! " му дадоха отговор му няколко хиляди души на площада, които отхвърлиха да слушат какво се пробва да им каже Петков.

 Полицейски кордон Полицейски кордон Източник: Zonanews
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР