Уволниха селекционера на Чехия след разгрома от РусияНационалният селекционер на

...
Уволниха селекционера на Чехия след разгрома от РусияНационалният селекционер на
Коментари Харесай

Уволниха селекционера на Чехия след разгрома от Русия

Уволниха селекционера на Чехия след разгрома от Русия
Националният селекционер на Чехия Карел Яролим бе освободен от поста си след тежката загуба с 1:5 в контролна среща с Русия предходната вечер. За чехите това бе втора загуба в рамките единствено на няколко дни, откакто в четвъртък записаха домакинско проваляне от Украйна с 1:2 в първия си мач от Лигата на нациите.

Вчера отборът на Яролим се показа доста едва при гостуването си в Росто-на-Дон и инкасираха пет гола, дело на Алексей Йонов (2), Антон Заболотни, Александър Йерохини и Дмитри Полоз. Днес от Футболната федерация на страната оповестиха, че приключват контракта на Яролим, който пое тима през 2016-та година, само че не съумя да го класира за Световното състезание в Русия това лято. 62-годишният Яролим съумя да записва едвам 10 победи в 22 мача отпред на Чехия, множеството над непретенциозни противници.

В идващите дни управлението на Федерацията ще се срещне с претендентите за нов селекционер на националния тим. Яролим беше повече от самокритичен след тежката загуба предходна вечер. "Чувствам се извънредно. Предполагам, че заслужавам обществена екзекуция. Аз съм виновен", разяснява разочарованият експерт. Според медиите в Чехия любимци за заместител на Яролим са някогашният ментор на Славия Прага Ярослав Шилхави и актуалният треньор на младежкия народен тим Витеслав Лавичка. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР