Уволниха банкова служителка от София. Жената била хваната да фалшифицира

...
Уволниха банкова служителка от София. Жената била хваната да фалшифицира
Коментари Харесай

Нагла банкова служителка прави фиктивни плащания с пари, предвидени за болно момче

 Уволниха банкова служителка от София. Жената била хваната да фалшифицира платежни документи. Злоупотребата е била със сметка, в която се събирали пари за животоспасяващо лекуване на онкоболно момчe.

Историята на тежкоболния Димитър Щилиянов трогна хиляди българи, които се заеха безплатно да продават свои движимости.  Парите подаряват за лекуването на Димитър. В края на предходната година, в благотворителния базар в помощ на Митко се присъединила и Виолета Станева. Тя взела артикули, от чиято продажба е трябвало да бъдат събрани хиляди левове. Пари по сметката на момчето, обаче, не превела. Близките на Митко разбрали инцидентно, че документите, които им демонстрира, са подправени.

" Хората са изпращали стоките, а нищо не е постъпвало по сметката на Димитър. Аз бях потресена! Искам да й кажа да пристигна единствено до тук, да види децата и единствено за 5 дни да я включа на химиотерапия. Не съм човек, който кълне, то си има Господ ", сподели майката на Димитър Станимира Славова.

Измамницата успявала да заблуди всички, тъй като слагала същински щемпел на подправените платежни, собственоръчно написани от нея. Така, единствено на доверие, разнообразни хора й изпращали всевъзможни артикули разчитайки, че ще преведе парите за тях за лекуването на Митко. Това обаче не се случило, а вместо това още преди празниците измамницата Виолета Станева се развихрила - избирала най-скъпите движимости от базара.

Пред Нова телевизия съобщи, че се разкайва: " Бях непосредствено уволнена. Искам да кажа, че скърбя за това, което предизвиках ", сподели още Виолета. 

Извинението й обаче не трогна болния Митко: " Да кажа, че съм мощно засегнат! Как може да си разрешава да краде средства от хора с онколечение? Средствата са за животоспасяващи медикаменти ", съобщи болното момче Димитър.

Междувременно, Виолета върна движимостите, които е взела, а до дни те още веднъж ще бъдат дадени за продажба благотворително: " Ето виждате - парфюми, злато, все скъпи неща си е избирала ", добави Даниела Йорданова, админ на благотворителния базар.

След информация дали всичко е върнато, от банката са подготвени да заплатят остатъка.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР