Уволненият след разкритията за източване на НЗОК директор на "Пирогов"

...
Уволненият след разкритията за източване на НЗОК директор на "Пирогов"
Коментари Харесай

Асен Балтов официално вече не е директор на Пирогов

Уволненият след разкритията за източване на НЗОК шеф на "Пирогов " проф. Асен Балтов към този момент публично не е отпред на лечебното заведение. Той е сменен на поста от проф. Иван Поромански – шеф на Клиниката по гнойно- септична хирургия на болничното заведение, който в сряда бе публично вписан в Търговския указател.
Балтов ръководеше болничното заведение от 2017 година, когато бе назначен от тогавашния длъжностен здравен министър Илко Семерджиев, само че в следствие се открои като един от околните до някогашния министър председател Бойко Борисов болнични шефове. След идването на служебния кабинет инспекция на НЗОК в лечебното заведение откри нарушавания за 1 млн. лв., включващи фиктивни хоспитализации и отчитане на неизвършена активност. Това стана мотив служебният здравен министър Стойчо Кацаров да уволни Балтов. Балтов и медици в "Пирогов " обаче оспорват констатациите и отхвърлят фиктивни хоспитализации.
Медици от болничното заведение стачкуват от предходната седмица с искане Балтов да бъде върнат, а името на болничното заведение изчистено.
Конфликтът сред тях и Кацаров се изостри в допълнение откакто здравният министър се разгласи за една от жертвите на фиктивните хоспитализации. "Пирогов " обаче отхвърля и твърди, че Кацаров се е възползвал от системата, с цел да получи безвъзмездни проучвания в болничното заведение. Протестите в "Пирогов " не престават, като за на следващия ден е планувано те да се реалокират пред президентството – с искане за оставката на Кацаров.
За през днешния ден бе планувана среща сред управлението на Българския лекарски съюз, представители на "Пирогов " и Кацаров, която цели да успокои напрежението.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР