Уволненият от Тодор Батков по телефона Славиша Йоканович като треньор

...
Уволненият от Тодор Батков по телефона Славиша Йоканович като треньор
Коментари Харесай

Уволнен от „Левски“ искан в “Челси”

Уволненият от Тодор Батков по телефона Славиша Йоканович като треньор на „ Левски “ е на път да поеме „ Челси “, настоящ първенец на Англия. Новината пристигна от Острова, където пишат, че сърбинът е любимец за поста на Антонио Конте. Италианският управител си потегля след края на сезона. Вероятността да го смени точно Йоканович е голяма. В момента някогашният ментор на “Левски” води “Фулъм” в Чемпиъншип. Под негово управление отборът се показва извънредно мощно. Отборът е четвърти в класирането и води люта борба за място във Висшата лига.

А преди три години Йоканович вкара в елита на Англия скромния “Уотфорд”. Заради недоразумение по контракта сърбинът напусна “стършелите”. Отиде в Израел, където съумя да влезе с “Макаби” (Тел Авив) в груповата фаза на Шампионската лига за първи път от 11 години. След това пристигна офертата от “Фулъм”.

“49-годишният експерт е същински пълководец в съблекалнята, а като треньор тимовете му изповядват атакуващ футбол – написа британското издание “Дейли мейл”. – Под негово управление “Фулъм” може да се завърне във Висшата лига без звезди в тима. Приятел е с Жозе Моуриньо, бил е на стаж и при Карло Анчелоти.”

Като треньор прави два следващи дубъла с “Партизан” – купа и купа на Сърбия през 2008 и 2009 година. Йоканович на всички места е реализирал триумфи като ментор, освен… в България. През лятото на 2013 година пое “Левски”. Дебютира със загуба с 1:2 посред “Герена” от “Локомотив” (Пловдив). Постепенно тимът стартира да усъвършенства играта си и загуби единствено още един път под управлението на сърбина. “Левски” падна от “Лудогорец” с 0:2. В следствие записа четири следващи победи с голова разлика 12:1. Но нулево реми с “Локомотив” (София) на “Герена” се оказа решаващо за бъдещето му. Уволни го Тодор Батков, някогашен притежател на “Левски”. И то по телефона.

“Решението го взех еднолично след дуела, бидейки на летище „ Шереметиево “ в Русия, чакайки самолета за България – разкри юристът на конференция през октомври 2013-а. – Говорих с Наско Сираков, Иво Тонев и Христо Йовов (б.а. – тогава шефове в “Левски”). Очевидно нещата с Йоканович не се получиха. Мое бе и решението за назначение на Ивайло Петев. Исках го още през лятото, само че тогава взех решение да дам опция на шефовете да проведат диалози с чужденец, потвърдил се с опит и име. Единият вид бе Йоканович. Тогава взех решение да не слагам на разискване кандидатурата на Петев, защото ни трябваше треньор с опит в сезона на 100-годишнината. “

Сърбинът, който е някогашен състезател на „ Челси “, бе треньор на „ Левски “ в продължение на 12 мача. В тях „ сините “ записаха 6 победи, 4 равенства и 2 загуби при голова разлика 21:8.

“Левски” при Йоканович

“Левски” – “Локомотив” (Пд) 1:2
“Пирин” (ГД) – “Левски” 0:2
“Левски” – “Берое” 0:0
“Литекс” – “Левски” 1:1
“Левски” – “Черно море” 1:1
“Любимец” – “Левски” 0:2
“Левски” – “Лудогорец” 0:2
“Левски” – “Пирин” (ГД) 4:0
“Черноморец” – “Левски” 1:3
“Левски” – “Нефтохимик” 6:0
“Славия” – “Левски” 0:1
“Левски” – “Локомотив” (Сф) 0:0
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР