Уволнения заради отказ от ваксина в Германия. Седем служители на

...
Уволнения заради отказ от ваксина в Германия. Седем служители на
Коментари Харесай

Уволнения заради отказ от ваксина

Уволнения поради отвод от ваксина в Германия. Седем чиновници на немска компания за грижи за инвалиди и възрастни хора са изгубили работата си тъй като отказали да се имунизират против ковид, заяви вестник Bild, представен от ДарикНюз.

В Германия имунизациите се правят на доброволни начала и за първи път има уволнени заради отвод да се имунизират против инфекцията, отбелязва най-тиражният вестник в страната.

Ръководителят на компанията Рене Вилмер заповядал всички чиновници да бъдат имунизирани незабавно щом медикаментът дойде, само че трима души изрично отказали да създадат това, други четирима пък прекомерно дълго не можели да вземат решение.

Собственикът на компанията им дал 2 дни период, само че седмината по този начин и не изпълнили заповедта, по тази причина Вилмер ги уволнил. След това почнал да получава смъртни закани от съперници на имунизацията.

Eдна от отстранените сестри показа: „ Не съм съперник на имунизацията, просто желаех още няколко дни, с цел да го обмисля. Не може да се слага ултиматум по подобен персонален въпрос. " Тя е подала сигнал против някогашния си началник и желае да го съди за уволнението.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР