Уволнената британска министърка на вътрешните работи Сюела Бравърман обвини премиера

...
Уволнената британска министърка на вътрешните работи Сюела Бравърман обвини премиера
Коментари Харесай

Уволнената британска министърка отправи остри критики към Риши Сунак

У волнената английска министърка на вътрешните работи Сюела Бравърман упрекна премиера Риши Сунак, че няма авариен проект за мигрантската политика, който да бъде задействан, ако Върховният съд блокира политика за депортиране в Руанда на претенденти за леговище, съобщи ДПА.

Според Бравърман може да се окаже, че Сунак не е извършил обещанието си да " спре лодките ", даже и правосъдната борба да бъде извоювана от държавното управление, тъй като " неговите взаимни отстъпки " основават риск Европейският съд по правата на индивида " за следващ път да осуети " английската политика в региона на миграцията.  

Уволнената английска вътрешна министърка изрази възмущението си в писмо до премиера, което бе оповестено в интернет.

Бравърман упрекна Сунак, че е избрал " пожелателно мислене, с цел да избегне нуждата да направи сложен избор ", защото е отказал да прегледа отдръпването на Англия от Европейската спогодба за правата на индивида или най-малко да анулира някои детайли от английското законодателство. 

Законът за незаконната миграция планува част от търсещите леговище да бъдат изпращани в Руанда, до момента в който тече процедурата по разглеждане на молбите им. Планът бе разгласен през април предходната година, само че бе блокиран поради импортирани правосъдни тъжби, напомня ДПА. 

Въпреки че Кигали получи 140 милиона английски лири (175 млн. долара), според съглашението с Лондон, към момента няма осъществени полети с мигранти до Руанда.

Миналия месец английското вътрешно министерство оспори решение на Апелативния съд от юни, с което се анулира заключението на Върховния съд, че Руанда може да се смята за " сигурна трета страна " за мигранти. Адвокатите, представляващи хора, които би трябвало да бъдат депортирани в източноафриканската страна, настояват, че Руанда е " властническа, еднопартийна страна " с " извънредно незадоволителна " система за даване на леговище.  
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР