Увеличихме бюджета за опазване на културното наследство. Без повишаване на

...
Увеличихме бюджета за опазване на културното наследство. Без повишаване на
Коментари Харесай

Васил Терзиев: Увеличихме бюджета за опазване на културното наследство

„ Увеличихме бюджета за запазване на културното завещание. Без повишение на налози, с повишение на събираемостта, рекорден бюджет за превоз и инфраструктура. Капиталовата стратегия е на стойност 611 млн. лева и към нея ще се прибавят още 100 млн. лв.. Строят се и два многоетажни паркинга и над 40 нови детски градини. “ Това сподели кметът на София Васил Терзиев.

По думите му, се залагат нараствания на заплатите в превоза, културата, опазването на здравето и администрацията, 10% повече са средствата за зелена София.

В плана за бюджет на столицата са заложени над 2,6 милиарда лв.. Според групата на ПП-ДБ и „ Спаси София “ бюджетът е „ рекорден и неповторим “, тъй като са включени оферти на жителите и опозицията.

Според Българска социалистическа партия и ГЕРБ-СДС обаче,  бюджетът не е упорит и повтаря финансовата рамка на предходния кмет Йорданка Фандъкова в финансовата стратегия от предходната година.

Увеличихме бюджета за запазване на културното завещание

„ Как да се отвратиш от българската политика? Като изгледаш този запис от единствено 2.5 минути от съвещанието на бюджетна комисия в Столичния общински съвет. “ Това написа във фейсбук общинският консултант от ГЕРБ Георги Георгиев по-рано, напомня SafeNews.

„ За да гласуваме предложенията на ГЕРБ-СДС за нарастване на заплатите на медицинските сестри от ясли, градини и учебни заведения, както и бюджета на София за 2024 година нощес заседавахме до 21 ч. Без никаква изгода, тъй като „ обединени “ от неразбираеми претекстове и необясними за мен аргументи, групите на ПП-ДБ-СС, Вили Лилков от „ Синя София “ и отделилите се от „ Възраждане “ съветници НЕ поддържаха нарастването на заплатите на 2 000 здравни служащи за сметка на баснословния запас на кмета от 23 млн. лв., написа още Георгиев.

Източник: БНР

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР