Увеличението на обемите на производство на електромобили и хибриди ще

...
Увеличението на обемите на производство на електромобили и хибриди ще
Коментари Харесай

Електромобилите оставят хиляди хора без работа

Увеличението на размерите на произвеждане на електрически автомобили и хибриди ще докара до това, че броят работни места в заводите, произвеждащи коли с мотори с вътрешно горене и съоръжение за тях, ще бъде скъсен доста. До този извод са стигнали специалисти от немската Национална платформа за подвижността на бъдещето (PlattformZukunftMobilitaet.de).
Според техните оценки, единствено в Германия до 2030 година стотици хиляди локални жители ще останат без работа. Един от посочените образци е заводът Vitesco в град Родинг, който създава горивни помпи за мотори с вътрешно горене и който беше закрит неотдавна. В резултат на това бяха съкратени 540 индивида.
Работата е там, че за производството на коли със общоприети мотори на бензин или дизел, а също по този начин и за тяхното съоръжение, има потребност от доста повече служащи, в сравнение с за електрически автомобили. По оценки на специалистите, броят на оставалите без работа в Германия до края на десетилетието ще доближи сред 400 000 и 500 000 души.
Правителството на страната към този момент одобри ограничения за подкрепяне на съкратените. Те могат да разчитат на изплащате на специфични компенсации, до момента в който си търсят работа, както и на в допълнение възнаграждение за прекосяване на курс за повишение на квалификацията.
Един от най-големите производители в Германия - концернът Daimler, към този момент разгласи, че стартира редуциране на разработките на нови мотори с вътрешно горене, защото ще се насочи към електрификация на гамата си. От Volkswagen на собствен ред оповестиха, че последният автомобил с мотор с вътрешно горене на групата ще слезе от конвейера през 2040 година
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР