Увеличение на заплатите на учителите, които работят с деца от

...
Увеличение на заплатите на учителите, които работят с деца от
Коментари Харесай

Увеличение на заплатите на учителите, които работят с деца от рискови групи

Увеличение на заплатите на учителите, които работят с деца от рисковите групи и с възпитаници, чийто майчин език не е български, е заложено в анекс към Колективния трудов контракт за системата на междинното обучение. Той беше подписан от представители на просветното министерство и учителските синдикати в края на декември предходната година. Тази опция ще даде независимост на шефовете на учебни заведения да реагират по отношение на потребностите на учениците, изясни ръководителят на Съюза на българските учители Янка Такева. 
В бюджета за междинното обучение за тази година са планувани 410 милиона лв. повече спрямо предходната, което дава опция на учебните шефове да не се тормозят за работните заплати, обществените заплащания и издръжката на образователните заведения, сподели пред " Хоризонт " Янка Такева: И несъмнено се дава опция шефовете да назначават обществени педагози, психолози или педагогичен съветници според от това каква потребност и нужда имат децата и родителите - с цел да може да се работи с децата, които имат някакъв проблем.
На местата, където няма обществени педагози и психолози, те ще се назначават в детските градини с над 250 деца и в учебните заведения с повече от 400 възпитаници.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР