Увеличение на парите за военните ще има. Колко точно е

...
Увеличение на парите за военните ще има. Колко точно е
Коментари Харесай

Избираме между седем оферти за бойни кораби

Увеличение на парите за военните ще има. Колко тъкмо е въпрос на точните сметки, които ще създадем през октомври, разгласи пред БНР вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов.

След като Министерството на финансите отпусне парите, задачата на управлението на Министерство на защитата е тези пари да бъдат разпределени по подобен метод - заслужено - и тези, които извършват по-тежки задания в армията, при службата на които се изисква по-голяма специализация, професионализъм, работят при по-тежки условия, да получат малко по-голямо заплащане . Тази диференциация се създава сега от една работна група, която аз съм назначил, след което ще мине през Съвета по защита и ще бъдем подготвени, продължи той.

Каракачанов ще упорства и за повече средства за финансови поправки. " След като доста години, близо 20 не са отделяни нужните средства за рационализация на нашия флот, с изключение на двата кораба, които са планувани да бъдат издигнати, би трябвало да се отделят и малко средства за рационализация, най-малко частична рационализация на трите фрегати, които имаме , с цел да могат качествата на нашия военен флот да бъдат по-добри, само че това са суми, които не се отделят еднократно, а суми, за които сме създали план, разкри министърът на защитата.

Моят блян е с най-малко средства да реализираме оптимални благоприятни условия първо като използваме техниката, която имаме и в авиацията, и във флота и в сухопътни войски! Да се отделят едни средства за модернизацията и за ремонт на тази техника. Много деликатно и прагматично да обсъдим какво би трябвало да създадем и във връзка с корабите, и във връзка с новия аероплан, и във връзка с бронираната машина, тъй като, както при самолетите се приказва за три страни, които се конкурират, то във флота офертите са 7, от които единствено една българска компания. Останалите са немски, холандски, френски, италиански и така нататък. Същото е и за бронираната машина. Там диалозите още не са почнали, само че несъмнено ще има най-малко 5-6 огромни задгранични компании, сподели Каракачанов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР