Увеличават се училищата, участващи в програмата Научи се да даряваш“,

...
Увеличават се училищата, участващи в програмата Научи се да даряваш“,
Коментари Харесай

Хермина Емирян: Увеличават се училищата, включени в програмата Научи се да даряваш

Увеличават се учебните заведения, участващи в програмата „ Научи се да даряваш “, съобщи в предаването „ Преди всички “ Хермина Емирян от Българския дарителски конгрес, който започва за трета поредна година програмата „ Научи се да даряваш “.
„ Искаме да излезем от това, че дарителството е обвързвано единствено и само с даряване на пари и правене на акции за лекуването на един или различен човек. Децата учат неща, които в чисто житейски проект биха им били потребни. Има страховит интерес, тъй като те се занимават освен с това да изучат даден въпрос, а просто да се занимават и на практика с него “, изясни тя.

В програмата са включени огромни и дребни градове, като тази образователна година за първи път са включени и три села. Според Емирян програмата работи добре на всички места:

„ С учениците приказваме за това какъв брой е значимо да има правила, какви отговорности имаме като жители, приказваме за експанзия, приказваме за мигранти и бежанци, приказваме за храната, тематиката за гласуването, за правата на децата, за запазване на околната среда, доброволчеството, активизиране на запаси в общността, събиране на средства, книги, облекла, храна, какво е неправителствена организация, по какъв начин управляваме персоналните си пари, по какъв начин се образува бюджета на една страна и така нататък Това си е гражданско обучение. Опитваме се да покажем, че и в сегашното има доста какво да се покаже и че те могат да бъдат част от решаването на някакви проблеми и също са донори. До края на образователната година те стават донори, тъй като ние желаеме от тях да се ангажират с най-малко един план, обвързван с възстановяване на средата в общността, в която се намират отвън учебно заведение “.

Цялото изявление чуйте в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР