Увеличаването на скоростта на метаболизма може да доведе до по-бързата

...
Увеличаването на скоростта на метаболизма може да доведе до по-бързата
Коментари Харесай

12 супер храни, които ви помагат да изгорите мазнините

Увеличаването на скоростта на метаболизма може да докара до по-бързата загуба на телесни мазнини. Повечето добавки, които се оферират на пазара, са рискови, неефективни или и двете.

Има някои храни и питиета, които естествено покачват вашия метаболизъм и предизвикват загубата на мазнини. А точно и тези 12 здравословни храни за изгаряне на мазнини са:

Риби, богати на мазнини

Сьомга, херинга, сардини, скумрия и други мазни риби съдържат омега-3 мастни киселини, за които е потвърдено, че понижават възпалението и понижават риска от сърдечни болести. Омега-3 мастните киселини могат да ви оказват помощ да загубите телесните мазнини. Нещо повече, рибата е отличен източник на първокачествен протеин. Този протеин основава чувство за насита и усилва скоростта на метаболизма. По този метод се усвояват повече мазнини и въглехидрати. Препоръчително е в седмицата най-малко 2 пъти по 100 грама риба да се включва в менюто.

Средноверижни триглицериди (МСТ мазнини)

Мастно киселинни естери, извличани от глицерола, които се усвояват доста елементарно от организма. Оказват удобен резултат върху метаболизма на белтъчините. За да се усвоят в човешкото тяло, те нямат потребност от жлъчна киселина. Поради по-късата си дължина, МСТ се всмукват бързо от организма и отиват напряко в черния дроб, където незабавно могат да бъдат употребявани за сила или превърнати в кетони за потребление като различен източник на гориво.

Замяната на част от мазнините във вашата диета с 2 супени лъжици MCT дневно може да усъвършенства изгарянето на мазнини. Най-добре е обаче да започнете с 1 чаена лъжичка на ден и последователно да увеличавате дозата, с цел да сведете до най-малко евентуалните храносмилателни странични резултати като конвулсии, гадене и диария. MCT масло може да усили изгарянето на мазнини, да понижи глада и да отбрани мускулната маса по време на загуба на тегло. МСТ може да се купи и онлайн.

Кафе

Една от най-популярните питиета в международен мащаб. Това е превъзходен източник на кофеин, който може да усъвършенства настроението, умствените и физическите индикатори. Освен това може да ви помогне да изгаряте мазнините. В малко изследване, включващо 9 души, тези, които одобряват кофеин час преди подготовка, изгарят съвсем два пъти повече мазнини и съумяват да упражняват 17% по-дълго от групата без кофеин. Кафето съдържа кофеин, за който е потвърдено, че усъвършенства умствената и физическата работа, в допълнение към усилването на метаболизма.

Яйца

 Яйцата оказват помощ за топенето на мазнини

Препоръчителни са при съвсем всяка диета. Проучванията демонстрират, че закуската с яйца понижава глада и предизвиква възприятието за цялост в продължение на няколко часа. В следено осемседмично изследване при 21 мъже тези, които ядат три яйца за закуска, употребяват 400 калории по-малко дневно и имат 16% по-голямо понижение на телесните мазнини, спрямо групата, която яде друга закуска.

Яйцата също са превъзходен източник на първокачествен протеин, който усилва метаболизма с към 20–35% в продължение на няколко часа след хранене. Яйцата са високопротеинова храна, която може да помогне за понижаване на глада, повишение на пълнотата, усилване на изгарянето на мазнини и отбрана на здравето на сърцето.

Кокосово масло

Много е потребно за здравето. Добавянето на кокосово масло към вашата диета усилва положителния холестерол и понижава вашите триглицериди, в допълнение към това оказва помощ и да отслабнете. В едно изследване затлъстелите мъже, които добавяли 2 супени лъжици кокосово масло дневно към нормалната си диета, губят приблизително 2.5 см от талията си, без да вършат други промени в диетата или да усилват физическата си интензивност.

За разлика от множеството масла, кокосовото масло е стабилно при готвене на висока температура и то резервира своите свойства. Консумирането на до 2 супени лъжици кокосово масло на ден може да помогне за оптимално изгаряне на мазнини. Не забравяйте да започнете с чаена лъжичка и по този начин последователно увеличавайте количеството, с цел да избегнете храносмилателния дискомфорт.

Зелен чай

Отличен избор за положително здраве. Проучванията сочат, че може да помогне за понижаване на риска от сърдечни болести и предотвратяване от някои типове рак. Освен че обезпечава умерено количество кофеин, зеленият чай е отличен източник на епигалокатехин галат (EGCG), антиоксидант, който предизвиква изгарянето на мазнините и загубата на мазнини в корема. Пиенето на до четири чаши зелен чай на ден може да обезпечи редица изгоди за здравето, в това число евентуално увеличение на количеството калории, които изгаряте.

Суроватъчен протеин

Това е супер храна, която предизвиква растежа на мускулите, когато се комбинира с извършения и може да помогне за опазване на мускулатурата по време на загуба на тегло. При потреблението му, той потиска апетита. Това е по този начин, тъй като подтиква в по-голяма степен освобождението на хормони на цялост, като PYY и GLP-1.

Суроватъчният протеинов шейк е алтернатива за бързо хранене или закуска, която предизвиква загубата на мазнини и може да помогне за възстановяване на телесния ви състав. Суроватъчният протеин усилва мускулния напредък, понижава апетита, усилва ситостта и ускорява метаболизма по-ефективно от други източници на протеини.

Ябълков оцет

Консумацията му води до понижаване на апетита, намаление равнищата на кръвната захар и равнищата на инсулин (при диабет). Въпреки че няма доста проучвания за резултата на оцета върху загубата на мазнини при хората, резултатите от едно изследване са много обнадеждаващи.

В това изследване 144 мъже, страдащи от затлъстяване, които прибавят 2 супени лъжици оцет към нормалната си диета всеки ден в продължение на 12 седмици, губят 3.7 кг. Включването на ябълков оцет в диетата ви може да ви помогне да загубите телесните мазнини. Започнете с 1 чаена лъжичка дневно, разредена във вода, и последователно работете до 1-2 супени лъжици дневно, с цел да сведете до най-малко евентуалния дискомфорт в храносмилането.

Люти чушки

 Лютите чушки са храна за изгаряне на мазнини

Богати са на антиоксиданти. Един от тях е капсаицин. Той спомага за реализиране и поддържане на здравословно тегло. Това съединяване може също да ви помогне да изгорите повече калории и да загубите телесни мазнини. Един огромен обзор на 20 изследвания заключва, че приемът на капсаицин оказва помощ за понижаване на апетита и може да усили броя на калориите, които изгаряте с към 50 дневно. Помислете да включите в менюто си люти чушки или да употребявате прахуляк от пикантен червен пипер, с цел да подправите ястията си няколко пъти седмично.

Китайски чай

Зеленият чай не се оставя да се окислява доста, само че черният чай се оставя да се окислява, до момента в който не стане черен. Китайският чай е някъде сред двете, тъй че е отчасти окислен. Този чай съдържа кофеин и катехини. Преглед на няколко изследвания откри, че комбинацията от катехини и кофеин в чая покачва изгарянето на калории измежду впечатляващите 102 калории дневно приблизително (което е 2 пъти повече, в сравнение с при зеления чай). Пиенето на няколко чаши зелен чай, китайски чай или композиция от двете постоянно може да насърчи загубата на мазнини и да обезпечи други потребни последствия за здравето.

Пълномаслено гръцко кисело мляко

Това е храна за загуба на мазнини, източник на протеини, калий и калций. Изследванията демонстрират, че високопротеиновите млечни артикули могат да усилят загубата на мазнини, да защитят мускулите по време на загуба на тегло и да ви оказват помощ да се чувствате пълноценни и задоволени. Също по този начин киселото мляко, което съдържа пробиотици, може да ви помогне да поддържате червата си здрави и може да понижи признаците на синдрома на раздразненото черво, като запек и отичане на корема.

Зехтин

Счита се, че е най-здравословен. Доказано е, че зехтинът намалява триглицеридите, покачва HDL холестерола и подтиква освобождението на GLP-1. Нещо повече, някои изследвания демонстрират, че зехтинът може да увеличи скоростта на метаболизма и да насърчи загубата на мазнини.

Изглежда, че зехтинът понижава риска от сърдечни болести, предизвиква чувството за цялост и ускорява метаболизма.

Въпреки това, което някои производители на добавки могат да предложат, няма безвредно вълшебно хапче " което да ви помогне да изгорите стотици спомагателни калории дневно.

Все отново, има редица храни и питиета за размразяване на мазнини, които могат леко да засилят метаболизма ви, в допълнение към обезпечаването на други изгоди за здравето. Включването на няколко от тях в ежедневната ви диета може да има резултати, които в последна сметка да доведат до загуба на мазнини и по-добро изцяло здраве.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР