Увеличаването на разходите за гориво и заплахата от търговска война

...
Увеличаването на разходите за гориво и заплахата от търговска война
Коментари Харесай

Губещата Cathay Pacific се връща на печалба през 2019 година

Увеличаването на разноските за гориво и опасността от комерсиална война няма да обиден проекта на Cathay Pacific да осъществя облага през 2019 година

Националният транспортьор на Хонконг се пробва да се възвърне от 2 следващи години, в които регистрира загуба. Авиокомпанията е по средата на 3-годишен проект за катурване на тази наклонност, като се стреми да поддържа ниски разноски и да усъвършенства приходите.

" Няма да предвиждам бъдещето ни, само че това е нашата цел и сега сме на път да създадем това ", сподели пред CNBC изпълнителният шеф на Cathay Рупърт Хог.

Покачването на цените на петрола и възходящият търговски протекционизъм в международен мащаб, които нормално са неприятни вести за авиоиндустрията, не заплашват тактиката на компанията.

Авиокомпанията не е наранена в огромна степен от по-високите цени на петрола, с помощта на огромния брой нови самолети. При междинна възраст от 5.5 години, машините на Cathay не употребяват толкоз гориво, колкото по-старите модели, изясни Хог.

" Въпреки че цената на горивото се усилва, нашето ползване не пораства толкоз бързо, колкото индустриалните единици, които пускаме във въздуха ", означи той.

Евентуална комерсиална война сред Съединени американски щати и Китай може да навреди на товарния бизнес на компанията, само че към този момент не се усеща никакъв спад в бизнеса на Cathay.

" Търговска война би била неприятна за нас, защото транспортираме потребителска електроника ", съобщи Хог. Тъй като тези артикули са " нещо, което хората желаят да купят ", те може да не бъдат толкоз мощно наранени от комерсиалните ограничавания по света.

" Досега не сме забелязали намаляващи размери. По-големите търговски разногласия, свързани с алуминия и други неща, няма да обиден въздушните товарни транспорти ", добави ръководителят. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР