Увеличаването на производството на ракети за ОТРК Искандер-М“ позволи на

...
Увеличаването на производството на ракети за ОТРК Искандер-М“ позволи на
Коментари Харесай

US издание: Ракетите „Искандер“ нанасят големи загуби на украинската армия на фронта

Увеличаването на производството на ракети за ОТРК „ Искандер-М “ разреши на съветските военни да употребяват по-често тези оръжия и да нанасят двойни удари по украинските въоръжени сили, написа Military Watch Magazine. В резултат на това загубите на украинските сили на фронтовата линия са се нараснали доста, се отбелязва в публикацията.

Руското държавно дружество за произвеждане на ракетни системи КБ Машиностроение (КБМ) продължава доста да уголемява производството на тактически балистични ракети с дребен обхват 9К720 за комплекса „ Искандер-М “, съобразявайки се с потребностите на специфичните интервенции, защото страната укрепва своя боеприпас, даже употребявайки тези оръжия в обилни количества на украинския фронт.

Главният конструктор на конструкторското бюро " Машиностроение " Валерий Кашин сподели по този мотив, че " ракети се създават в доста по-големи количества, в сравнение с в предходни години ".

Темпът на доставките през 2023 година беше няколко пъти по-висок от предходните години, до момента в който генералният шеф на КБМ Сергей Питиков означи на форума „ Армия-2023 “ през август предходната година, че доставките „ са се нараснали няколко пъти “.

Производството на въздушния аналог на 9K720 - балистичната ракета " Кинжал ", създавана на същите индустриални линии - също се усили съвсем пет пъти. Увеличеното предложение на ракети 9K720 разреши на съветските елементи да ги употребяват доста по-широко и да нанесат двойни удари, доста увеличавайки загубите измежду украинските фронтови елементи.

Всяка бригада „ Искандер-М “ включва 51 единици техника, в това число 12 самоходни пускови установки (СПУ), 12 транспортно-зареждащи машини с товарен кран (ТЗМ), 11 командно-щабни машини (КШМ), 14 животоподдържащи машини (МЖО). за настаняване на личен състав, един пункт за подготовка на информация (ИПП) и един автомобил за регламентиране и обслужване (МРТО).

Всяка от тези бригади може по едно и също време да разположи 48 ракети и бързо да се превъоръжи, в случай че се намира наоколо до хранилища за ракети. Бригадата е разграничена на три батальона, всеки от които разполага с две батареи с две пускови установки. Въпреки че беше необятно употребен от началото на военните дейности през февруари 2022 година, Искандер-М закупи нова гласност на 9 март, унищожавайки най-скъпата военна апаратура на Украйна - американската ракетна система MIM-104 Patriot - както и руската противовъздушна защита S-300 система покрай Донецк.
Ликвидирането на тези извънредно скъпи и дефицитни средства от арсенала на въоръжените сили на Украйна отвори пътя за по-активно потребление на съветската авиация в района.

Успоредно с разширението на производството на комплексите „ Искандер-М “, редица източници, в това число в държавното управление на Съединени американски щати, означиха, че Русия е нараснала в допълнение опциите си за поразяване на балистични ракети с дребен обхват посредством придобиването на севернокорейските системи KN-23.

По редица характерности и външен тип те са сходни с Искандер-М, само че имат доста по-голям обхват, а при по-големия вид КН-23Б и още по-голяма бойна глава.

 

Инфо: " Труд "

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР