Увеличаването на икономическия, търговски и инвестиционен обмен между България и

...
Увеличаването на икономическия, търговски и инвестиционен обмен между България и
Коментари Харесай

Румен Радев покани премиера на Виетнам в България

Увеличаването на икономическия, търговски и капиталов продан сред България и Виетнам е общ приоритет и институциите в двете страни са подготвени да поддържат самодейностите на бизнеса. Това беше общата позиция на президента Румен Радев и министър-председателя на Виетнам Нгуен Суан Фук, които организираха среща през днешния ден в Токио. Двамата съставляват своите страни на церемонията по интронизация на новия император на Япония Нарухито, напомнят от пресцентъра на президента.

Предстоящото съвещание на Смесената комисия за търговско-икономическо и научно-техническо съдействие сред България и Виетнам през ноември т.г. в София е добър мотив и за провеждането на двустранни бизнес конгреси и набелязване на съответни планове от съвместен интерес, акцентира Румен Радев. Държавният глава удостовери поканата към своя виетнамски сътрудник президента Нгуен Фу Чонг да посети страната ни дружно със мощна бизнес делегация.

Доверието сред България и Виетнам и контактите сред хората са най-големият капитал в двустранните връзки, който с изключение на в увеличение на комерсиалния продан следва да бъде вложен с поддръжката на институциите в основаването на смесени предприятия за експорт на пазарите в Азия и в границите на общия европейски пазар, прикани президентът. Според Румен Радев одобряването на България като районен център за развиване на осведомителните технологии в Югоизточна Европа, както и традициите в региона на електрониката, фармацията и медицината също основават предпоставки за реализацията на общи планове. Споделена бе и позицията, че търговски продан от към 100 млн. $ годишно не дава отговор на капацитета на двете страни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР