Увеличава се заболеваемостта от остри респираторни заболявания (ОРЗ) в Ловешка

...
Увеличава се заболеваемостта от остри респираторни заболявания (ОРЗ) в Ловешка
Коментари Харесай

Увеличава се заболеваемостта от грип и остри респираторни заболявания в Ловешка област

Увеличава се заболеваемостта от остри респираторни болести (ОРЗ) в Ловешка област през последната седмица спрямо миналата, оповестиха от Регионалната здравна ревизия (РЗИ). 

Данните демонстрират, че заболеваемостта в района е 192,44 на 10 хиляди души, което към момента е в границите на естествените стойности за сезона, само че е аршин за напредък на епидемиологичния развой от остри респираторни болести в региона. Продължава ежедневното събиране и анализиране на данни за прегледани пациенти с данни за грип и ОРЗ от амбулатории за първична здравна помощ, показват от РЗИ.

От Община Троян осведомиха, че по данни на просветителните институции заболеваемостта на децата и личния състав в образователните заведения в общината е под 30%.

Във всички 11 учебни заведения отсъстват общо 259 възпитаници, или 11 на 100 от общия брой на учениците. В седемте детските градини в общината отсъсват 21% от децата.

Традиционно за сезона на грип и настинки просветителните институции съблюдават нараснали ограничения за предварителна защита на разпространяването на заболеваемостта. Засилен е утринният филтър за банкет на деца и възпитаници, засилена е дезинфекцията на пространства и повърхности, както и през останалото време – не се позволяват на занимания деца, които са заболели или имат признаци на грип. Спазват се предписанията за предварителна защита на Министерство на здравеопазването и РЗИ, допълват от общинската администрация. 

По-рано през днешния ден от Министерството на здравеопазването оповестиха, че в нови две области обявяват грипна епидемия. В Плевен краткотрайни ограничения се вкарват от на следващия ден – 24 януари, а във Варна от 25 януари. Мерките ще важат до края на месеца.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР