Увеличава се броят на жертвите от потъналия кораб с мигранти

...
Увеличава се броят на жертвите от потъналия кораб с мигранти
Коментари Харесай

Увеличава се броят на жертвите от потъналия кораб с мигранти до о-в Пилос в Средиземно море

Увеличава се броят на жертвите от потъналия транспортен съд с мигранти до остров Пилос в Средиземно море.Спасителите откриха 78 удавени пасажери.
Въпреки напъните на всички участващи в огромната избавителна интервенция не беше открит жив мигрант в последните часове, оповестяват водолазите. Броят на умрелите се усилва, като незнайно за управляващите остава какъв брой са пътували на борда на потъналия транспортен съд.
В неопределеност са неустановен брой мигранти, заяви регионалният шеф на Пелопонес. Някои показват като евентуална численост 700 души.По данни на гранична защита два пъти на трафикантите, които са ръководели маршрута на кораба, е предлагана помощ, само че те отказали, тъй като желали да пътуват за Италия. Това е можело да предотврати нещастието, разясняват екипите на избавителните отряди.
В град Каламата, най-близкият порт до мястото на крушението, одобряват избавените в няколко лечебни заведения, с цел да им окажат първа помощ. Няма опастност за живота им, оповестяват лекарите.
Акцията по търсене и избавяне продължава.БНР
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР