Уведомление за концентрация между Словения Броудбанд С.а.р.л и активи на

...
Уведомление за концентрация между Словения Броудбанд С.а.р.л и активи на
Коментари Харесай

Антимонополният регулатор все пак беше уведомен за продажбата на "Булсатком"

Уведомление за централизация сред " Словения Броудбанд С.а.р.л " и активи на " Булсатком " ЕООД е подадено в Комисията за защита на конкуренцията на 10 януари, се вижда от уеб страницата на антимонополния регулатор. Производството е формирано на 23 февруари.

Регистрираната в Люксембург " Словения Броудбанд " е притежател на " Юнайтед Груп " (United Group), а тя от своя страна - на телекомуникационната компания " Виваком " и медийната " Нова Броудкастинг груп ".

До уведомлението се стига след възражения от телекомите " Йеттел България " и " А1 България " и почнала инспекция от Комисия за защита на конкуренцията.

През септември предходната година беше обявено, че предприемачът Спас Русев е новият притежател на най-големия снабдител на телевизия в България " Булсатком ", откакто офертата му е била определена от кредиторите на компанията. Впоследствие обаче стана известно, че договорката за покупката на " Булсатком " от Русев е финансирана от притежателя на " Виваком " United Group., че прехвърлянето на активи не предстои на регулаторно утвърждение. След възраженията, подадени от други участници на този пазар,, а в този момент с уведомлението си компанията, помогнала на Русев, се съгласява, че за договорката е нужно утвърждението на регулатора.

Според Закона за защита на конкуренцията централизация сред предприятия е налице при настъпване на трайна смяна в контрола:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР