Уважено е искането на Окръжната прокуратура в Шумен да бъде

...
Уважено е искането на Окръжната прокуратура в Шумен да бъде
Коментари Харесай

Задържаха под стража непълнолетен обвиняем за умишлено убийство

Уважено е настояването на Окръжната прокуратура в Шумен да бъде взета мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на малолетния И.И., притеглен като обвинен по досъдебно произвеждане за съзнателно ликвидиране. Това оповестиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна, представени от Българска телеграфна агенция.

Най-тежката мярка за процесуална насила е наложена по изключение на 17-годишния обвинен, като съдът стимулира определението си с високата степен на социална заплаха и с обстоятелството, че против И.И. се води следствие и по друго досъдебно произвеждане - за причиняване на телесна щета.

На 8 против 9 юни т.г. 17-годишният обвинен, дружно с пострадалата Е.Р. и други очевидци по делото, се събрали в дома на мъж от село Лятно. Почерпили се с алкохол, след което домакинът изгонил Е.Р. Жената отишла до селския магазин, след това още веднъж се върнала в къщата. Тогава обвиненият излязъл на улицата и й нанесъл побой с ритници и юмруци, като я повалил на земята.

Е.Р. била настанена в болница, само че на 26 юни умряла в резултат на жестокия побой.

След действието 17-годишният И.И. и майка му се преместили да живеят в Силистренско. Определението на Шуменския областен съд предстои на обжалване пред Апелативния съд във Варна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР