Уважаваният университетски преподавател от Бургас и едно от знаковите лица

...
Уважаваният университетски преподавател от Бургас и едно от знаковите лица
Коментари Харесай

COVID-19 погуби днес едно от знаковите лица на СДС

Уважаваният академични учител от Бургас и едно от знаковите лица на Съюз на демократичните сили - доц.Христо Генчев е умрял преди няколко часа, оповестиха негови близки. Той е умрял от Ковид-19 в столична болница, оповестява "Флагман ".

Доц.Генчев е опериран по неотложност поради проблем с язвата. Предполага се, че в болнична среда се е заразил с ковид. Състоянието му преди дни внезапно се влошило и тази заран той е изгубил борбата с подлото заболяване.

Доц.Христо Генчев е 72 години. Академичната му кариера е минала в Техническия университет в София, катедра "Химически инженеринг " - от 1973 до 2015 година.

Издал е доста научни изявления, учебници, извънредно почитан учител. От пет години управлява кооперацията в кв.Горно Езерово.

„ Загубихме собствен безценен другар, който вечно ще остане в сърцата ни. Доц. Генчев беше извънредно образован и ерудиран човек, химик по образование”, споделят от СДС-Бургас. Дълги години доцент Генчев бе и ръководител на клуба на Съюз на демократичните сили в ж.к. „ Изгрев”.

Той бе едно от най-верните лица на Съюз на демократичните сили, останал лоялен на синята концепция през всички години на комплицирани публични и политически стихии. Светла му памет! ", споделиха за Флагман.бг от СДС-Бургас.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР