Уважаваният професор в Университета по хранителни технологии и в академичните

...
Уважаваният професор в Университета по хранителни технологии и в академичните
Коментари Харесай

Проф. Асен Конарев прие удостояването си с „Доктор хонорис кауза на УХТ“

Уважаваният професор в Университета по хранителни технологии и в университетските среди у нас д. ик. н. Асен Конарев бе почетен с почетното звание „ Доктор хонорис идея на УХТ-Пловдив “ на церемониален Академичен съвет в зала „ Хоризонт “.

Регалиите на почетното звание – огърлие и папирус, му бяха връчени от ректора проф. Пламен Моллов под звуците на български национални песни в осъществяване на Академичния национален хор на АМТИИ.
-->
При откриването на тържественото съвещание ректорът съобщи, че е щастлив след съвсем 10-годишно спиране УХТ да присъди почетното звание „ Доктор хонорис идея “ на собствен учител и че това се случва по времето на неговия мандат. „ Сред десетки имена, получили почетното научно звание през годините, едвам 7 от тях са преподаватели на Университета по хранителни технологии, а точно: проф. Христо Крачанов, проф. Димитър Балджиев, учен Мария Балтаджиева, проф. Трифон Иванов, проф. Стефан Дичев, проф. Иван Мургов, проф. Камен Луканов. Осми по ред в листата на нашите почетни професори е проф. Асен Конарев, който несъмнено е извънреден ерудит и престиж, обичан учител на генерации студенти, които вдъхновявани от неговата харизма и образец, поемат с убеденост по пътя на бизнесмена “, сподели още ректорът.

Проф. Моллов напомни, че почетното звание бе присъдено на проф. Конарев от Академичния съвет на УХТ на 12 септември 2023 година за принос в развиването на университета и издигане престижа на ALMA MATER ALIMENTORUM в университетските среди, бизнес бранша и обществото. Предложението бе направено от декана на Стопански факултет проф. доктор инж. Валентина Алексиева по самодейност на катедра „ Икономика, предприемачество и ръководство “. На тържеството тя му връчи почетен плакет на Стопански факултет.

Проф. Конарев става лекар на икономическите науки през 1982 година, а професор по стопанска система и ръководство през 1987 година. Специализирал е в МГУ – Москва, в Хумболдт-университет в Берлин, в Университет на Делауер в Съединени американски щати и други Има над 250 научни изявления. Любим учител е на генерации студенти, част от които към този момент заемат водещи позиции във висшия мениджмънт. Удостояван е с голям брой награди, измежду които са златен орден „ Проф. Асен Златаров “, златна значка на Федерацията на научно-техническите съюзи и почетния знак на Пловдив за „ Съществен принос в развиването на града, заслуги към неговите жители и забележителни триумфи в развиването на българската просвета “

В академичното си слово той съобщи, че стремежът на преподавателите от УХТ постоянно е бил да трансфорат положителните студенти в гении, а това е невероятно да стане, в случай че не бъде допряно сърцето на индивида.

Искам да поздравя управлението и Академичния съвет за сполучливия мандат, тъй като в него беше нараснало нивото както на образователната, по този начин и на научно-изследователската работа в университета, сподели проф. Конарев. След това напомни на преподавателите, огромна част от които са били негови студенти в УХТ, че с достолепие осъществят една специалност, при която светейки за другите, изгарят.

На финала на своето слово означи, че човек не е стар, до момента в който съжалението не размени фантазиите му и прикани присъстващите да не позволяват това да се случи с тях. Благодари за високата чест и пожела на всички здраве.



Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР