Уважаеми сънародници, изпълнени сме с възхита от височината на обществения

...
Уважаеми сънародници, изпълнени сме с възхита от височината на обществения
Коментари Харесай

Движение „Гергьовден“: Филми като „Къща от карти“ са скучни като петък следобед в банков клон

„ Уважаеми сънародници, изпълнени сме с възхита от височината на публичния предел на гнусливост. Пред това, което се случва в обществения живот на България сега, филми като „ Къща от карти “ са скучни като петък следобяд в банков клон. Станалите обществено притежание записи от задкулисието на политическата и правосъдната система също ни изпълват с почит пред високия духовен и езиков разказ на говорещите. Въпреки всичко сме оптимисти, тъй като по-лошо няма по какъв начин да стане. А може би сме наивници “.

Това се споделя в Декларация на Движение Гергьовден по отношение на националния предел на гнусливост.

„ Водени от изстраданата мъдрост, че и най-лошият мир е за предпочитане пред най-хубавата война, намираме решението за взаимно държавно управление сред Политическа партия и ГЕРБ за допустима сега крачка по посока на трайно превъзмогване на траялата повече от две години, политическа и държавна рецесия.  Ако до преди няколко дни смятахме, че гласуването за взаимно ръководство на двете съществени противостоящи си групи е огромно тестване пред нас, през днешния ден нямаме никакво подозрение! Голямото тестване е да бъдат преодолени всички сили, които - къде заедно, къде безредно - поставят неимоверни старания да не се случи постоянно държавно управление. Нямаме и никакво подозрение, че крайната цел на всички тези старания е една нестабилна страна, на която не могат да разчитат съдружниците ѝ в комплицираните дни за Европа и света. И една правосъдна система, доведена до ентропия. Кой ще завоюва от всичко това? Би било обидно за интелигентността на сънародниците ни  да го подчертаваме... “, продължава декларацията.

„ Къде виждаме изхода от целия афектиран и към този момент публично рисков безпорядък?

На първо място в честното отношение към гласоподавателите. Трябва да признаем: за последните две години  ред  персони и условия в българския обществен живот докараха България до невиждана за най-новата ѝ  история политическа рецесия. Трябва да кажем на гласоподавателите: партийните и идейни разлики, които белязаха последните четири  изключителни парламентарни избори към този момент не могат нито да обяснят, нито да поправят счупения ни публичен живот.

Нужни са общи старания и нова сила за реализиране на следните цели:

- Конституционно болшинство, което да стартира изправянето на политическата и правосъдна система с вероятните в границите на нормално национално заседание, промени в границите на 49-то ОНС;

- Незабавен изчерпателен диалог сред главните политически сили за привикване на последното в историята на България Велико национално заседание. Съгласие за неговите цели, мандат, стратегически и непосредствени задания. Формула за държавното управление, което ще ръководи по време на неговия мандат. Настояваме за последно Велико народно събрание от 1999-а насам, само че считаме че през днешния ден то повече от всеки път е ефикасен вероятен излаз от рецесията.

- Изборите за Велико национално заседание биха могли да бъдат извършени дружно с изборите за европейски парламент. Намираме това за подходящо, освен поради спестените обществени средства, само че и заради обстоятелството, че диалогът за Велико национално заседание сега ще е и диалог и за европейското бъдеще на България.

- Съставяне на кабинет на националното единодушие в границите на 49-то Обикновено национално заседание с втория или третия мандат, с ясни правилник и небосвод на цели и задания.

Скъпи сестри и братя, знаем че тази политическа тютюмаха сега едва или по никакъв начин вълнува мислите на множеството ни сънародници. Те от дълго време не виждат директна връзка сред стандарта на своя живот и деятелността на политиците. Но тази връзка съществува! Понякога, както през днешния ден, тя може даже да е съдбовна. Продължаващият безпорядък ще докара до обедняване, неспособност да се заплащат обществените разноски, до загуба освен на интернационален престиж, само че и на средства по интернационалните ни контракти. Най-малкото банките ще вдигнат лихвите по кредите за сходни нестабилни общества, а тези лихви ще ги плащаме всички - и отвратените и отвратителните, и гнусливите и гьонсуратите. Политическата и правосъдната война ще нарани всички без изключение, тя ще рани цялото ни общество за доста дълго време. Тази война би трябвало да спре незабавно и ние предлагаме път за това. Затова и припомняме, че и най-лошият мир е по-добър и от най-хубавата война. От нови избори сега евентуално ние ще спечелим най-вече, само че и всички ние ще загубим най-вече и за дълго.

Затова молим се  за вразумление на политиците и Бог да пази България! “, пишат още „ Гергьовден “.



 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР