Уважаеми жители и гости на община Вършец, Днес е светъл ден

...
Уважаеми жители и гости на община Вършец,
Днес е светъл ден
Коментари Харесай

Поздравителен адрес от кмета на Вършец Иван Лазаров по повод 3 март

" Уважаеми поданици и посетители на община Вършец,
Днес е ярък ден за всеки българин, за всички нас като общество и народ. На днешната дата, с подписването на Санстефанския кротичък контракт, Великите сили признават още веднъж на картата съществуването на независима българска страна. Нещо повече, те обрисуват с огромна акуратност границите на българската националност и изконните български земи.
И въпреки този контракт да е прелиминарен и да е последван от жестоките решения на Берлинския конгрес, датата трети март постоянно ще остане в сърцата и мозъците ни като мигът на Освобождението, като справедливата развръзка на вековни национални освободителни битки, като връх на българското Възраждане и начало на Третото българско царство.
Вече 146 години се прекланяме пред жертвите на будители и революционери, които резервираха самосъзнанието ни и неуморно развяваха знамето на свободата. За да ни има през днешния ден нас, с цел да повтаряме и през днешния ден заветите за пълноправие и „ чиста и свята република “.
Наша отговорност през днешния ден е да пазим идеалите им, да градим днешния ден, да завещаем на младите положително завещание и памет. Нека не го забравяме и да обичаме България!
Честит Трети март! Честито Освобождение! "

Инж. Иван Лазаров,
Кмет на Община Вършец
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР