Уважаеми и скъпи сънародници, честит Трети март! Да ви е

...
Уважаеми и скъпи сънародници, честит Трети март! Да ви е
Коментари Харесай

Слави Трифонов: България съществува благодарение на успеха на Русия в Руско-турската освободителна война

" Уважаеми и скъпи сънародници, цветущ Трети март! Да ви е цветущ националният празник на България – деня на Освобождението от турско иго ", това написа в профила си във Facebook Слави Трифонов.

" Обяснявам го в детайли, тъй като този Трети март е друг. Не, че нещо се е трансформирало в историята. За някои хора се е трансформирало отношението към историята, защото, някои хора имат ползи в сегашното, поради които са способни да подценен историята. Малко гадно звучи, само че в действителност има такива хора. Няма да ги споменавам кои са на днешния ден, само че мисля, че вие прелестно се сещате. А и те не се крият, крещят с цялостно гърло, тъй че освен да ги видим, ами напряко да се отвратим ", добави той.

" Искам да кажа единствено исторически обстоятелства. И то желая да ги кажа навръх днешния ден. България съществува с помощта на триумфа на Русия в Руско-турската освободителна война. Искам вярно да бъда свестен, споделих триумфа на Русия и съветския народ, а не на Владимир Путин и хората, които го слушат сега. Аз съм израснал в Плевен и съм горделив, че съм от град Плевен. Град, който има голяма роля в триумфа на Руско-турската освободителна война. Използвам случая да поздравя и всички свои съграждани с националния празник ", написа още Трифонов.

" Днешният ден е толкоз значим, тъй като на датата 3 март 1878 година в Сан-Стефано възкръсва българската страна и българският народен блян. На Трети март! Българският народен блян, поради който в следствие са починали стотици хиляди българи. Смело, безрезервно и жертвоготовно, поради България, са дали живота си ", съобщи водачът на ИТН.

" И никой няма право през днешния ден, поради персоналните си ползи и пристрастия да преиначава историята и да омаловажава гибелта и героизма на българи, руснаци, румънци, финландци, сърби и черногорци, починали в Руско-турската освободителна война, единствено тъй като има жалките си персонални упоритости. Но, аз съм сигурен, че историята ще изхвърли от пътя си в канавката сходни човеци ", добави той.

" Още един път – цветущ народен празник! Желая ви храброст, безрезервност, национализъм и независимост! ", с тези думи приключи поста си водачът на ИТН.
https://www.facebook.com/watch/?ref=embed_video&v=919696672891367
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР