Уважаеми граждани, не давайте пари, поискани по телефона от непознати!Телефонните

...
Уважаеми граждани, не давайте пари, поискани по телефона от непознати!Телефонните
Коментари Харесай

Телефонните измамници се активизираха! Представят се за полицаи, следователи и прокурори

Уважаеми жители, не давайте пари, поискани по телефона от непознати!

Телефонните измамници зачестиха позвъняванията си! Звънят на стационарни телефони и се показват за служители на реда, следователи, прокурори. Въвеждат в подвеждане жителите, на които се обаждат, че ще оказват помощ за залавянето на нарушители, в случай че им дадат/оставят на посочени места пари и полезности. Информират се дали имат мобилни телефони и желаят номерата им, с цел да ги управляват и по този метод. Често оповестяват за произшествия с близки хора, с цел да им се помогне/на пострадалите/ са нужни пари.

Уважаеми жители, подсещаме: Полицията и институциите не желаят пари на ръка! Полицията не търси подпомагане от жителите по този метод!

Уважаеми жители, бъдете сигурни, че в случай че сте дали пари, поискани по телефона, те са изгубени!

Напомняме:

∙ При приемането на сходно позвъняване запазете самообладание, неотложно потърсете контакт с околните си и проверете дали казаното по телефона дава отговор на истината!

∙ В никакъв случай не давайте пари на ръка на непознати! Не оставяйте на посочени от обадилия се по телефона места пари и полезности!

∙ Ако имате и най- дребни подозрения, неотложно позвънете на тел. 112, обадете се в най- близкото ръководство на Министерство на вътрешните работи, съобщете на кмета на селото, или на полицейския контрольор, който обслужва региона ви!

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР