Уважаеми г-н председател, моля, когато народни представители отправят обвинения, че

...
Уважаеми г-н председател, моля, когато народни представители отправят обвинения, че
Коментари Харесай

Небие Кабак към Бойко Рашков: В Сърница моят 80-годишен дядо с ампутиран крак трябваше да доказва, че наистина е болен. Срам!

Уважаеми господин ръководител, апелирам, когато народни представители насочат обвинявания, че здравните управляващи издават подправени документи, да им вършиме забележка.

Това прикани националният представител от Движение за права и свободи Небие Кабак, във връзка обвиняванията на Антоанета Цонева от „ Демократична България ”, че в Пазарджишки изборен регион имало доста гласоподаватели, които дали своят вот в преносима секция, тъй като медицински лица им издали подправени документи.

В Сърница се случи следното – моят дядо, който е на 80 години и е с ампутиран крайник, беше заставен да потвърди на някои хора, че в действителност е болен и в действителност не може да отиде до секцията, възмути се Кабак. Тя също насочи въпрос към вътрешния министър Бойко Рашков във връзка полицейски произвол в изборния й регион.

През юли 2021 година в село Света Петка, община Велинград, област Пазарджик, е осъществен обиск на дома на господин Али Тебер, който е общински консултант от Движение за права и свободи. На какво законово съображение и по кое досъдебно произвеждане е осъществен обискът, известена ли е прокуратурата за обиска и какви са по-нататъшните дейности по случая, попита Кабак.

Бойко Рашков отговори по същия метод, както на останалите въпроси на депутатите от Движение за права и свободи: Ако имате данни за тормоз, обърнете се към съответната прокуратура. Ние нямаме такива данни. Рашков още веднъж изясни, че домът не се обискирал, а претърсвал. Той съобщи, че в дома на Тебер не е имало процесуално-следствени дейности и се опита да внуши, че Движение за права и свободи желае да злепостави чиновниците на Министерство на вътрешните работи пред обществото.

В районното ръководство във Велинград въобще не са формирани и водени досъдебни производства за закононарушения по Глава 3, Раздел 3 от Наказателния кодекс, заяви още Рашков.

В дома на господин Тебер действително е имало чиновници на Министерство на вътрешните работи, които са направили претършуване, акцентира в коментар по отговора на министъра Небие Кабак. И още един път попита: „ Защо е било належащо това претършуване? Когато през уикенда отида в изборния си регион и този човек застане пред мен, с цел да ме попита: „ Защо чиновници на Министерство на вътрешните работи нахлуха в дома ми, за какво това беше нужно? ”, аз от думите Ви не разбрах какво да му отговоря. ”.

В дуплика Рашков изясни, че в село Света Петка е осъществено претършуване на локалния магазин по сигнал за пазаруване на гласове. Не са открити пари, нито описи с имена. Прокуратурата е отказала да повдига обвинявания, защото няма никакви учредения за това.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР