Уважаеми български граждани, съжаляваме за това, което ви причинява 46-то

...
Уважаеми български граждани, съжаляваме за това, което ви причинява 46-то
Коментари Харесай

Нинова за скандалите в НС: Унижение за парламентаризма


Уважаеми български жители, съжаляваме за това, което ви предизвиква 46-то Народно заседание, изключително през вчерашния ден и през днешния ден - грозните подиуми, персоналните обиди и непремерените изявления на сътрудниците са унизителни за българския парламентаризъм.

Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в декларация от името на група след следващия скандал в Народното събрание през днешния ден.

Ние от коалиция „ Българска социалистическа партия за България “ опитахме да внесем непоклатимост, успокоение и разсъдък. Поканихме Има Такъв Народ, Демократична България и „ Изправи се БГ! Ние идваме “ на диалози за болшинство по политики и постоянно държавно управление. Мнозинство за смяна на модела. Част от тази смяна беше разногласието от през вчерашния ден и през днешния ден. Промяна в правосъдната система – правосъдна промяна, подсети Нинова. И се обърна към депутатите от „ партиите на митинга “:

Вие отказахте да създадем болшинство, което да смени основния прокурор Гешев, а в този момент търсите болшинство, което да смени защитата му. Ето на това му се споделя „ промяна по протестърски “. Така ли отговаряте на упованията на хората, които десетки дни бяха на площадите с две претенции – оставка на Борисов и оставка на Гешев. Виждаме, че в последните дни доста йезуитски се пробвате да прехвърлите отговорността за личното си изтощение върху Българска социалистическа партия. Не можем да ви го позволим, безапелационна бе Ннинова.

Ние от „ Българска социалистическа партия за България “ гласувахме „ за “ законите за събаряне на защитата и на НСО от управнически фигури. Ще продължим да го вършим. Така че не прехвърляйте отговорността върху Българска социалистическа партия, сподели още тя.

Един месец ние от „ Българска социалистическа партия за България “ демонстрираме отговорност къмбългарските жители. Затова сме търпеливи, рационални, аргументирани и мислим държавнически. Уверявам ви, че това беше голямо тестване на характери, продължи Нинова.

Новите партии високомерно отхвърлиха подадената от нас ръка. Така направиха съставянето на държавното управление невероятно. От 2 дни се молят да задържим мандата, с цел да решим значими въпроси сякаш за вас. Видяхте през вчерашния ден и през днешния ден какво се случва – нашите значими въпроси са цената на тока, на хляба, на млякото, нарастването на цените на газа, ниските ви заплати и пенсии, препълните ни лечебни заведения, неналичието на медикаменти, компании, изправени пред банкрут, растяща безработица и инфлация. Всичко това може да се заключи в три думи – актуализация на бюджета, акцентира водачът на левицата.

Да чухте нещо по тези въпроси в последни дни, с изключение на чуване на министри? Думи, думи, думи и подправена угриженост, а каузи – никакви. Вчера и през днешния ден сътрудниците от ГЕРБ и партиите на митинга дадоха доста причини за какво би трябвало да се върне мандата. Съжалявам да го кажа – опитахме всичко по силите си, само че това Народно заседание е изчерпано от наличие, обърна се Нинова към гласоподавателите.

Уважаеми сътрудници, имате 4 дни до вторник, прикани тя депутатите. За финален опит за разсъдък и отговорност пред страната и хората. Не имам вяра тези 4 дни да изтрият срама и да върнат изгубените 44, откогато сме положили клетва. Но въпреки всичко оставаме с последна вяра – до вторник да се опитаме да променим обстановката и най-малко на финала Народно събрание да наподобява отговорно към българските жители, акцентира водачът на Българска социалистическа партия.

Спомням си края на 45-то Народно заседание, припомням си по какъв начин от трибуната ви призовахме да гласуваме на второ четене преизчисляването на пенсиите, с цел да остане с нещо положително то в историята. Тогава отказахте. Сега за финален път ви призоваваме – разсъдък, успокоение и отговорност за 4 дни. Дайте да актуализираме бюджета, зада оставим най-малко малко в съзнанието на хората, че 46-то Народно заседание на финала е показало отговорност към тях. Обръщам се към вас – да не позволяваме това, което видяхме в залата през последни дни, да се случи по време на актуализацията на бюджета. Има риск от това, само че резултатът ще е съдбовен. Сигурно и за партиите, само че и за хората, безапелационна бе Нинова.

Не стигнем ли до рационална актуализация на бюджета, ни чакат тежки месеци. И отговорността, която всички се пробвате да трансферирате един на различен, ще бъде на всички ни. Най-вече на институцията Народно заседание. Сриването на институцията Народно заседание би трябвало да спре. И това зависи от всички нас. Ако сме виновни, в случай че държим на клетвите, които поставяме в тази зала, мислете. 4 дни. Мисъл, разсъдък и деяние – за непоклатимост на България и за успокоение на българския народ, приключи водачът на социалистите.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР