Утвърждавайки се като phygital банка (микс от физически и дигитални

...
Утвърждавайки се като phygital банка (микс от физически и дигитални
Коментари Харесай

TBI Bank и Onfido с иновативно решение за онлайн идентификация

Утвърждавайки се като phygital банка (микс от физически и цифрови канали) от последващо потомство с фокус върху пазарите от Югоизточна Европа, TBI Bank подписа партньорство с Onfido, световен снабдител на верификация на идентичността, основана на изкуствен интелект (AI), с цел да обезпечи безвредна и безпроблемна регистрация на нови клиенти.

С предлагането на от ден на ден новаторски артикули от TBI Bank, бързата и лесна онлайн идентификация се трансформира в основен фактор за приятното потребителско преживяване в сходство с условията на регулаторните органи. Преди колаборацията с Onfido, този развой се осъществяваше посредством видео диалог, който освен отнемаше време на клиентите, само че и постоянно беше неуместен за тях. След старта на съдействието сред двете компании, позитивните резултати са към този момент налице:

● TBI Bank записва и верифицира самоличността на нови клиенти 80% по-бързо;

● Разходът за регистрация и утвърждение на нов клиент понижава с 66%.

Чрез интеграцията на това решение, основано на изкуствен интелект, клиентите на TBI могат да се записват посредством фотография на персоналната си карта и селфи, като сигурността и за двете страни е обезпечена.



" TBI Bank е доста повече от финансова институция – ние сме цифрова банка, която непрекъснато търси нови способи да усъвършенства услугите си. С разрастването на дигитализацията, в този момент е точният миг да надградим своите канали и регистрирането на нови клиенти да се случва на правилото self-service (самообслужване).

Нашето партньорство с Onfido разрешава точно това – обслужване на клиентите посредством банкова платформа, в която те сами да могат да се записват, без интеракция със чиновници и без да се жертват бързината, сигурността и лесния достъп до финансови услуги ", споделя Питър Барон, CEO TBIF (TBI Bank).

" В днешната цифрова епоха, потребителите от ден на ден чакат лесно-достъпно и комфортно онлайн преживяване, с цел да могат безпроблемно да потвърдят идентичността си, само че в същото време да знаят, че са изцяло предпазени ", споделя Рубен Сагар, районен шеф на Onfido.

" България и Румъния са изправени пред бързо ускоряване на дигитализацията на финансовите услуги и сме щастливи да си партнираме с TBI Bank - една от най-иновативните банки в Югоизточна Европа. Гордеем се с това, че доставяме достъп до онлайн услуги, които както улавят и предотвратяват опити за машинация, по този начин и дават опция на бизнесите да се разраснат и отговорят на условията на регулаторите. "
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР