Утре започва новата сесия на българския парламент. Надявам се, че

...
Утре започва новата сесия на българския парламент. Надявам се, че
Коментари Харесай

Цветанов: Надявам се президентът да подкрепи позицията на външното ни министерство

Утре стартира новата сесия на българския парламент. Надявам се, че както всички парламентарни групи, по този начин и българският президент, който ще направи изявление пред Народното събрание, ще поддържат позицията на външното ни министерство. Това написа във "Фейсбук " страницата си Цветан Цветанов.

По-рано през днешния ден Министерство на външните работи пусна остра позиция против галерия за 9-ти септември, наречена “75 години от освобождението на Източна Европа от нацизма”, проведена от съветското посолство в София, в която поучава Русия да не празнува окупацията на България от Съюз на съветските социалистически републики.

"Без да отхвърляме приноса на Съюз на съветските социалистически републики за разгрома на нацизма в Европа, не би трябвало да си затваряме очите, че щиковете на Съветската войска донесоха на народите в Централна и Източна Европа половин век репресии, заглушаване на гражданската съвест, деформирано икономическо развиване и изолираност от динамичността на процесите в развитите европейски страни ", показват от външното ни министерство.

“От позиция на интернационалното право обстоятелствата са ясни: деветосептемврийският прелом е директна последица от оповестяването на война на България от страна на Съюз на съветските социалистически републики на 5 септември 1944 година и последвалото нахлуване на руски войски на територията на неутрална по отношение на Съюз на съветските социалистически републики България”, напомнят от външно министерство.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР