Утре вестник „Труд“ може да не излезе заради полиция в

...
Утре вестник „Труд“ може да не излезе заради полиция в
Коментари Харесай

„Труд“: Утре вестникът може да не излезе заради полиция в редакцията


Утре вестник „ Труд “ може да не излезе поради полиция в редакцията, оповестиха от медията за bTV. По думите им тези дейности са противозаконни, тъй като униформените не са се съобразили с делото, планувано за след месец.

„ При 100% платени наеми. С всички фактури и документи. Днес копоите на Радев още веднъж ще се опитат да изхвърлят вестник “Труд” от редакцията му “, показва вестникът.

Според тях редакцията ще бъде запечатана, публична информация от органите на реда към този момент няма.
През лятото служебният министър на културата проф. Велислав Минеков изпрати писмо до вестник „ Труд “, с което ги уведомява, че би трябвало да изоставен офиса си, намиращ се в Министерството на културата, поради дължими наеми.

Eто по какъв начин разяснява обстановката пред БЛИЦ и основният редактор на " Труд " Петьо Блъсков:



" Скандалът тече от 3 месеца. Най-накрая, зад тила ми, министър Велислав Минеков е изискал от регионалния шеф да издаде заповед за изземване на парцела. Същият регионален шеф, който е протеже на една ченгеджийска група, издава заповедта без въобще да се съобрази с каквито и да било законови условия. Като да вземем за пример - правата ни като наемател, както и фактът, че се водят правосъдни каузи по този въпрос.

Нито се е поинтересувал от нашето отношение, нито е изискал мнение от нас. Чисто административна принуда. Той иззема функционалностите на съда и произнася присъда, въз основата на изказванията на едната страна. Тази присъда се показва в това, да изпрати на следващия ден комисия, да запечатат парцела и да ни дадат период за изнасяне. Ние несъмнено няма да се изнесем и ще обявим гражданско непокорство.

Това е потребление на административна власт за принуда. Тяхната версия е, че друго сдружение е наемател. Само че другото сдружение което е наемател и сдружението на което е редакцията са на един и същи човек. Нито сме нарушили контракта, нито има преотдаване. Давате си сметка, че това е принуда ориентирана против вестник " Труд ", тъй като другото сдружение няма никакви каузи и връзки.

Абсолютна политическа принуда против един вестник, който е ясно, че е опозиционен. Нормално е в една демократична страна да има опозиционни медии. Ето по какъв начин се употребява един фиктивен мотив с цел да се открива гнет и да се репресира словото ".

Казусът с вестника беше упоменат и от Десислава Атанасова от ГЕРБ по време на днешните съвещания с президента Румен Радев.

„ Една медия, която е сериозна към служебното държавно управление и президентската институция, е осъмнала с барикадиран вход и публицистите не могат да заемат работните си места “, сподели Атанасова и посочи, че е схванала за протичащото се от обществените медии.

Президентът от своя страна уточни, че е осведомен с проблема на „ Труд “.

„ Много пъти съм казвал, че не се греша в на изпълнителната власт и никое държавно управление, служебно или постоянно, не ми е подчинено. Доколкото знам става дума за неплащане отдавна на налози. Но вместо да ме призовавате да вземам решение случая, вие можете да помогнете финансово на тази медия, имате задоволително запаси “, съобщи Радев.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР