Утре в предаването Европейци хървати ще ни покажат как обществени

...
Утре в предаването Европейци хървати ще ни покажат как обществени
Коментари Харесай

Този уикенд в Европейци“: Без сметки за ток с енергия от слънцето. И още: Космически бизнес инкубатор

Утре в предаването " Европейци " хървати ще ни покажат по какъв начин публични здания не заплащат нищо за ток, с помощта на слънцето. И по какъв начин тази концепция към този момент обикаля Хърватия като резултат на доминото. В неделя пък ще ви разкажем по какъв начин Европейската галактическа организация оказва помощ на млади бизнесмени да основат свои компании. В бизнес инкубатори в над 60 града в цяла Европа стартъпи получават финансова помощ и цялостна поддръжка, с цел да развият концепциите си и да стъпят на пазара.

Тази група хървати знае какво желае от слънцето.

Това, което в действителност желаеме, е да имаме хиляди покриви със слънчеви панели във всеки град в Хърватия, споделя Мелани Фурлан, специалист по възобновими източници.

Обикалят дребни и огромни градове и изясняват какви са изгодите от това да произвеждаш своя зелена сила.

Това оказва помощ на бюджета в дълготраен проект, тъй като откакто си възвърнеш първичната инвестиция, започваш да печелиш, защото използваш безплатната сила, която слънцето ти дава, споделя Горан Чачич, специалист по възобновими източници.

Определено помагаш на природата, като избягваш тонове въглеродни излъчвания, които идват от обичайните източници на ток, споделя Сандра Власич, специалист по възобновими източници.

Европа поддържа напъните им с близо 100 000 евро. А те не престават още по-смело, като убеждават хората да влагат в слънчеви панели върху публични здания.

Отговорът първо е съмнение. Скептицизмът изчезва тогава, когато хората схващат в какво и за какво влагат. Парите за слънчеви панели на едната постройка са събрани единствено за 10 дни, а за втората такава - единствено за 48 часа.

Сега хърватите чакат идната зелена концепция, в която да влагат.

Цялата история гледайте тази събота – 7 август, незабавно след централната емисия на Българска национална телевизия в 20 ч. Още детайлности вижте

Автор: Татяна Йорданова

В неделя вечер в новия брой на „ Европейци “ ще ви разкажем по какъв начин Европейската галактическа организация оказва помощ на млади бизнесмени да основат свои компании. В бизнес инкубатори в над 60 града в цяла Европа стартъпи получават финансова помощ и цялостна поддръжка, с цел да развият концепциите си и да стъпят на пазара. В един от тези центрове в португалския град Коимбра беше екипът на „ Европейци “ – Цветелина Йорданова и Владимир Богдански.

Коимбра е един от европейските градове, в които преди 7 години ЕКА основава собствен бизнес развъдник.

Това е място, където се показват бизнес хрумвания. Те постоянно имат връзка с космоса, тъй като сме част от ЕКА. Затова първата стъпка е да се предложи решение на проблеми в всекидневието посредством потребление на галактически технологии, споделя Карлош Серкейра, началник на центъра на ЕКА в Коимбра.

Кандидатите се явяват пред жури, а утвърдените получават за интервал от две години по 50 000 евро. Но освен.

Помагаме им да си намерят първите клиенти, да се научат по какъв начин да подходят към тях, по какъв начин да проучват потребностите на пазара, по какъв начин да се показват, тъй че клиентите им да са уверени, че тяхното решение е по-добро от това на съперниците им, споделя още Карлош Серкейра, началник на центъра на ЕКА в Коимбра.

От основаването на центъра през 2014 година до момента отсам са минали 32 компании. Карлош Серкейра има вяра, че те трансформират света.

Но фирмите вършат още нещо доста значимо - основават работни места за висококвалифицирани хора. Когато можеш да си позволиш да задържиш способните в родния им град, същински подпомагаш националната стопанска система и общото благоденствие.

Преди да станеш Илън Мъск или Джеф Безос, би трябвало да изминеш дълъг и сложен път. И сигурно се нуждаеш от помощ по пътя. Помощ, каквато предлага ЕКА.

Цялата история гледайте тази неделя – 8 август, незабавно след централната емисия на Българска национална телевизия в 20 ч. Още детайлности вижте

Автор: Цветелина Йорданова

" Европейци " е план на Българската национална телевизия, който споделя къси истории на хора от цяла Европа. Хора, които с концепциите и мисленето си трансформират света, градовете, местата, в които живеят. Фокусът е върху истинската мисъл, огромните и смели хрумвания, които се трансформират в печеливши формули. Предаването ще демонстрира лицата на смяната в Европа и ще споделя по съвременен образен метод техните истории. Рубриката се излъчва с поддръжката на Европейски Съюз.

Гледайте " Европейци " всяка събота и неделя през август незабавно след централните вести на Българска национална телевизия 1 в 20 ч. Още вдъхновяващи истории за триумфа
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР