Утре в 9 часа сутринта екипите възобновяват претърсването на езерото

...
Утре в 9 часа сутринта екипите възобновяват претърсването на езерото
Коментари Харесай

Изчезналите Ивелин и Петър били като кръвни братя, готови да влязат в огъня един за друг

Утре в 9 часа сутринта екипите възобновяват претърсването на езерото Мандра

Прекратиха до сутринта издирването на риболовците Ивелин Тодоров и Петър Петров, които изчезнаха в езерото Мандра в неделя вечерта. Утре в 9 часа сутринта екипите възобновяват претърсването на езерото Мандра. Все по-малка е обаче вяра да бъдат открити живи поради ниските температури и влошаващото се време на открито.

Техни близки споделят, че двамата били като кръвни братя. Семействата им се събирали съвсем всеки ден и си помагали в живота. „ В огъня бяха подготвени да влязат един за различен. Ако единият падне, другият постоянно щеше да го хване, даже с риск за себе си “, споделиха пред Флагман.бг другари на фамилиите, които през днешния ден се включиха в издирването.

След намирането на лодката им този следобяд водолазите са траяли претърсването, а лодките са почнали да тралят по дъното.

От през вчерашния ден сутринта по вода е обходена огромна част от езерото. Мрежите на Ивелин и Петър са открити още часове след изгубването им на дребното кейче пред дома на фамилията на Ивелин. И двамата не са си взели телефоните, открити са оставени на масата, на която са били. Единият е от тях бил добре снабден с рибарско облекло, само че другият се е качил в лодката по суитшърт.
 Кметът на Бургас Димитър Николов дава последна информация пред околните на двамата
През днешния ден, макар неприятните метеорологични условия, екипите с 10 лодки се сменяха през известно време, като едните излизаха да се стоплят и незабавно влизаха другите.

И преди обяд продължи обследването с дрон с термокамера, само че без резултат. В ранния следобяд са пристигнали доброволци с втори дрон с термокамера, които са оглеждали главно региона в околност „ Брястите “, откъдето е тръгнала лодката. Цял ден околните бяха на брега и чакаха да получат информация. /ПОДРОБНОСТИТЕ ВИЖТЕ В НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ/

 Две общински лодки участваха в издирването, три – на ИАРА, както и водолази и доброволци.

Включиха се риболовци от Ченгене скеле и общински чиновници. Едновременно се извършваше и пешеходен обход по суша към брега. Следобед се включиха и горски чиновници, които познават гористата околност до езерото, те са оглеждали брега в дребните заливи към езерото.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР