Утре точно в 9.00 часа ще бъде дадено началото на

...
Утре точно в 9.00 часа ще бъде дадено началото на
Коментари Харесай

Пламен Панов на първи звънец в Сценични кадри


Утре тъкмо в 9.00 часа ще бъде обещано началото на новата образователна година в Националната гимназия за театрални и екранни изкуства в Пловдив.

Гост на събитието за 4-та поредна година ще бъде заместник-кметът по просвета, археология и туризъм на община Пловдив Пламен Панов.

По традиция от името на 12-ти клас зрелостник ще насочи привет към осмокласниците.  Ще бъде връчена и премията „ Ученик на годината “ за отличен триумф през миналата година, присъединяване в интернационалните състезания, получени награди и издигане на имиджа на гимназията.

Национална гимназия за театрални и екранни изкуства е открита през есента на 1975 година, като СХУ за Сценични фрагменти в града на художниците и на първия в историята на България професионален спектакъл – гр. Пловдив. Историята на гимназията е белязана с високи достижения както като образователна институция – доста от приключилите възпитаници са към този момент одобрени създатели в разнообразни сфери на театралните и образни изкуства, по този начин и като креативен достижения в реализирането на планове в професионални креативен институти – спектакъл, опера и кино.

В НГСЕИ се учат предмети като: история на изкуството, изобразяване, вероятност, пластична анатомия, история на музиката, живопис, статуя, история на костюма, компютърно планиране, грим и перуки, актьорско майсторство и други.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР