Утре се отварят офертите за изработването на технически проекти при

...
Утре се отварят офертите за изработването на технически проекти при
Коментари Харесай

Отварят офертите за технически проекти за ремонта на 3 тунела от АМ "Хемус" и АМ "Тракия"

Утре се отварят офертите за изработването на механически планове при ремонтно-възстановителните работи на тунелите "Топли дол " и "Правешки ханове " по Автомагистрала "Хемус " и на "Траянови врата " - на Автомагистрала "Тракия ", оповестяват от пресцентъра на Агенцията "Пътна инфраструктура " /АПИ/.

Съоръженията са част от трансевропейската пътна мрежа (TENT-T). Въз основа на плановете, които би трябвало да се създадат, по-късно ще се ремонтират и тунелите. Офертите ще бъдат отворени на следващия ден в 14.00 ч. в постройката на АПИ.

Обществената поръчка е в три обособени позиции. В обособена позиция едно е изработването на механически план при ремонта на тунел "Топли дол " при км 39+562 на Автомагистрала "Хемус ". Стойността й е 350 хиляди лева без Данък добавена стойност. Съоръжението е въведено в употреба през 1985 година и е с дължина 883 м.

Втората обособена позиция е за планиране на ремонта на тунел "Траянови врата " при км 53+297 на Автомагистрала "Тракия ". Стойността й е 340 хиляди лева без Данък добавена стойност. Тунелът е в употреба от 1985 година и е с дължина 720 м.
Третата обособена позиция - за планиране на ремонта на тунел "Правешки ханове " при км 54+672 на Автомагистрала "Хемус ", е на стойност 320 700 лева без Данък добавена стойност. Съоръжението е в употреба от 1999 година и е с дължина 834 м.
Всеки от трите механически плана, който би трябвало да бъде изработен, включва осъществяването на разбор на риска, геодезически измервания, градивно проучване на съответния тунел, при нужда - осъществяване на инженерно-геоложки изследвания и показване на механически отчет с планово предложение за ремонтно-възстановителни работи на оборудването. Целта е да се плануват всички нужни ограничения и действия, които би трябвало да се изпълнят, в сходство с условията на Наредбата за механически правила и правила за планиране на пътни тунели.

Общата индикативна стойност на поръчката за планиране е 1 010 700 млн. лева без Данък добавена стойност и се финансира от бюджета на АПИ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР