“Утре пленумът на ВСС трябва да обсъди исканията за стартиране

...
“Утре пленумът на ВСС трябва да обсъди исканията за стартиране
Коментари Харесай

Христо Иванов: ВСС да обсъди освобождаването на Гешев или да подава оставка |

“Утре пленумът на Висш съдебен съвет би трябвало да разиска настояванията за пускане на дисциплинарно произвеждане и освобождение на Иван Гешев. Аз персонално съм ги сезирал с такова искане още юли месец ”, написа във фейсбук профила си съпредседателят на Демократична България Христо Иванов.

“Аргументите са ясни ”, написа Иванов: “за една година на поста Гешев наруши всички текстове от Етичния кодекс на магистратите и всички правила на наказателния развой. Неговите дейности доведоха до огромна политическа рецесия и невиждана резолюция на Европейския парламент с правилни отрицателни констатации за ситуацията в България. С това той преизпълнени плануваното в конституцията съображение за уволнение- “действия, които накърняват престижа на правосъдната власт ” (чл. 129, ал 3, т.5). Щетите от всичко това са големи! ”

“Затова на следващия ден в 9.00 ч. (22 октомври) аз ще бъда пред Висш съдебен съвет, с цел да желая съветът да извърши задължението си и да стартира дисциплинарно произвеждане против Гешев, което да бъде извършено обществено заради надделяващ публичен интерес. Ако това не стане, Висш съдебен съвет би трябвало да поеме отговорността за прикриването на Гешев и да си подава оставката!, прикани Иванов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР