Утре /петък/ от 13.30 часа в Актовата зала на иновативно

...
Утре /петък/ от 13.30 часа в Актовата зала на иновативно
Коментари Харесай

Миролюба Бенатова и Диян Божидаров „на живо“ с възпитаниците на СУ „Любен Каравелов“ – Варна

Утре /петък/ от 13.30 часа в Актовата зала на новаторско СУ „ Любен Каравелов “- Варна ще организира среща с топ публицистите Миролюба Бенатова и Диян Божидаров.

Срещата с известните български публицисти е част от програмата на петото юбилейно издание на Фондация „ Работилница за цивилен начинания “ - „ Журналисти в учебно заведение “.

Тя има за цел да увеличи медийната просветеност на учениците от горен курс на образование, да подтиква образуването на гражданска позиция измежду подрастващите, да показа публицистиката като защитаваща правата и ползите на жителите, да предизвика интереса на учениците към журналистическата специалност.

Инициативата е част от Фонд „ Валя Крушкина “ при Фондация „ Работилница за цивилен начинания “ и среща публицисти, свързани с премиите „ Валя Крушкина – публицистика за хората “, с възпитаници от цялата страна.

Иновативното СУ „ Любен Каравелов “ е едно от 54-те определени учебни заведения от Фондация „ Работилница за цивилен начинания “ за реализирането на среща под мотото „ Журналисти в учебно заведение “. На нея ще се излъчи и просветителният филм „ Фалшивите вести и по какъв начин да ги разпознаваме “.

Филмът е основан за задачите на самодейността и съдържа на практика насоки за инспекция на достоверността на медийните послания.

Очаква се тази година „ Журналисти в учебно заведение “ да обхване минимум 2 500 ученика. Това е най-мащабното издание на самодейността досега.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР