Утре облачността ще бъде значителна, сутрин средна и висока, но

...
Утре облачността ще бъде значителна, сутрин средна и висока, но
Коментари Харесай

До Броени Часове Се Започва! Шоково Застудяване В България!

Утре облачността ще бъде забележителна, заран междинна и висока, само че от север ще се вплътнява и снижава и още преди обяд от северозапад ще стартират валежи от дъжд, които до следобедните часове ще обзет по-голямата част от страната.

Арктичната въздушна маса, която тази заран се намира в акваторията сред Свалбард, Колския полуостров и Карско море - " Ледената кухня " на зимата в идващите 48 часа ще измине повече от 2000 километра и в петък по здрач и през нощта против събота ще нахлува на Балканите.

Преваляванията от североизток ще минават в сняг и до към среднощ ще преминат в твърда фаза в цялата страна, в това число по Черноморието. Процесът ще бъде съпроводен от сдържан мощен източен и североизточен вятър, само че атмосферното налягане бързо ще се покачва и преваляваняита ще стопират още преди съботната заран - последно в крайните южни региони в събота преди обяд.

Снежна завивка ще се образува в по-голямата част от страната, само че дебелината и на множеството места ще бъде от 5 до десетина сантиметра в равнините, като единствено пред наветрените елементи на планините - Предбалкана, полупланинските елементи на Видинско, Монтанско, ще те ще бъде по-дебела.

В събота ще бъде студено. Минималните температури ще бъдат от минус 6 до минус 2, единствено в крайните югозападни региони до 1-2 градуса над нулата.

Денем ще бъде облачно и студено с ледени дни в съвсем цялата страна (леден ден - когато температурата остава негативна през целия ден). Стойностите няма да надвишават значително утринните и ще са от минус 5 до нула градуса. Вятърът ще отслабне, само че в източната половина ще остане до сдържан, от север-североизток. Почти без превалявания, като въпреки всичко са вероятни къси снежни заряди, които няма да покачат значително снежната завивка.

Най-студено ще бъде в неделното утро, с минимални температури от към минус 10 до минус 5 градуса. При изясняване и намаляване напразно, в западната половина на страната тук-там в котловините са вероятни и по-ниски стойности, до минус 13, минус 15 градуса.

През деня в неделя оптималните стойности ще бъдат от минус 4 до плюс един градуса. Над западната половина на страната облачността ще понижава до слънчево време, а на изток - променлива и по-често забележителна.

В понеделник заран ще остава студено, само че съгласно сегашната ни оценка, минималните температури ще бъдат с до 2-3 градуса по-високи от неделните в множеството места, поради най-вече облачното време: от към минус 9 до минус 4 градуса.

На места, най-вече в южната половина на страната и в планините, ще превали сняг. Дневните температури ще са от минус 3 до плюс 3 градуса.

Във вторник вятърът се ориентира от запад и тридневната зимна сага завършва, с минимални температури от минус 7 до минус 1 и дневни от плюс 4 до плюс 9-10 градуса. Неособено дебелата снежна завивка бързо ще се стопи и през идната седмица температурите ще бъдат към и над нормалните за последните дни на климатичната зима.

Според предварителните упования на моделите, през първите дни на март следва и ново по-чувствително стопляне.

Следете прогнозите ни в идващите дни.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР