Утре би трябвало да има извънредно заседание на комисията по

...
Утре би трябвало да има извънредно заседание на комисията по
Коментари Харесай

Владислав Панев: До края на седмицата може да има нови членове на КЕВР

" Утре би трябвало да има изключително съвещание на комисията по енергетика, тъй като има такова предложение от 1/3 от депутатите, с цел да се обсъдят опциите за компенсиране на цените на тока за учебни заведения, детски градини, общини, градски превоз и други ", сподели пред БНР Владислав Панев, член на на Комисията по енергетиката.

" Според мен това е въпрос по скоро на изпълнителната власт и чакам енергийното и финансовото министерство да се изкажат по въпроса.

На този стадий те оферират отплата на 75 на 100 от горницата над 185 лева и това е една чудесна стъпка, въпросът е какви ще са пазарните цени през февруари.

Ако през февруари има обаче по-високи цени на тока, тогава ще би трябвало да се преразгледа и това решение ", сподели още Панев.

" Мораториумът е до края на март и след избора на нови членове на КЕВР той може да бъде анулиран. Аз чакам новите членове на регулатора да бъдат определени най-рано този петък, най-късно идната седмица.

А това дали може да спре метрото, което изрече кметът на София, желая да кажа, че за метрото има планувана отплата към сметките за януари, февруари и март.

За по-скъпите лампи за уличното осветяване, мога да кажа, че що се отнася за Столична община, там опциите за усъвършенстване на разноските за електрическа енергия са големи и бих ги посъветвала да извърнат внимание на тези благоприятни условия, преди да упорстват за по-големи обезщетения ", сподели още Панев.

На въпрос, че на следващия ден, на 1 февруари, би трябвало да бъдат импортирани обновените цени на природния газ, и не е ясно кой ще ги внесе, при изискване, че настоящето управление на " Булгаргаз " е уволнено, новото не вписано в Търговския указател, а съставът на КЕВР е в процедура на промяна, Панов отговори:

" Очаквам на следващия ден да имаме понижен състав на КЕВР от 9 на пет члена. Председател и член на енергийната подкомисия може да има фактически най-рано в края на идната седмица.

Днес или на следващия ден чакаме Държавен вестник да обнародва понижения състав, което значи, че членовете правист и икономист отпадат. След това отпадат след чоп още две имена и по-късно изслушваме претендентите за член и ръководител, които най-рано могат да бъдат доказани от Народно събрание в петък ", сподели още Панев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР