Утре – 18 деквмри Столична община въвежда безплатни буферни паркинги,

...
Утре – 18 деквмри Столична община въвежда безплатни буферни паркинги,
Коментари Харесай

Въвеждат безплатни буферни паркинги в столицата за утре

Утре – 18 деквмри Столична община вкарва безвъзмездни буферни паркинги, за жителите, които оставят колата си и употребяват градски превоз.

Мярката се подхваща по отношение на прогноза за утрешния ден за превишения на фини прахови частици над две от станциите над 150 мкг/куб.м., оповестиха от пресцентъра на общината.
В борба с мръсния въздух: Колите с екостикери до месеци Автомобилите, които са от по-ниска екологична група, няма да се позволяват в дните с превишени правила в централната част на градовете
Безплатните паркинги са ситуирани по линиите на метрото на бул. „ Цариградско шосе”, бул. „ Черни връх”, бул. „ Ломско шосе”, бул. „ Александър Малинов” и на бул. „ Драган Цанков”.

От Столична община приканват жителите, които се отопляват на твърдо гориво - да преминат на различно отопление. Продължава и измиването на столични булеварди с автоцистерна.
Мръсен въздух: Как въздейства на здравето и какви ограничения могат да се приложат Нивата на фини прахови частици още веднъж са превишени през днешния ден
Екипи на Столичен инспекторат правят и инспекции за източници на замърсяване от строителни, търговски, промишлени обекти и по сигнали на жители.

На уеб страницата https://air.sofia.bg всички жители могат да наблюдават в действително време измерваните стойностите на ФПЧ, както и прогнозите за идващите дни.

На особено мобилно приложение SofiAir, което може да се смъкна и употребява на телефони с Android и iOS операционни системи, жителите могат да получат информация за подхванатите ограничения при нараснала централизация на ФПЧ.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР