Усвояването на Балканския регион от страна на НАТО и ЕС

...
Усвояването на Балканския регион от страна на НАТО и ЕС
Коментари Харесай

Лавров обвини НАТО и ЕС в изостряне на ситуацията на Балканите

" Усвояването " на Балканския район от страна на НАТО и Европейски Съюз води до дестабилизиране на Европа. Това предизвести съветският външен министър Сергей Лавров в изявление за гръцкия вестник Ephemerida ton Zyntakton, осведоми ТАСС.

Той означи, че НАТО и Европейски Съюз " ускоряват напъните за по-нататъшно " асимилиране " на района " и постановат на Балканите " неверен избор: или Москва, или с Вашингтон и Брюксел ".

Според него това води до опасност за " архитектурата на сигурността в Европа ".

Лавров се съмнява в качествата на Европейски Съюз да принуди косоварите да изпълнят отговорностите си. Той напомни основаването на " въоръжени сили " в Косово и въведените 100-процентови мита върху артикули от Сърбия и Босна и Херцеговина. Това слага под въпрос " репутацията на Европейски Съюз ".

Руският министър назова Косово " основно огнище на неустойчивост " на Балканите. Той упрекна Косово в нови провокации и основаване на невъзможни условия за оцеляване на косовските сърби.

Освен това Лавров упрекна Съединени американски щати и Европейски Съюз в " груба систематична интервенция във вътрешните работи на Македония ". Той счита, че непознати дипломати, в това число и посланикът на Съединени американски щати, шантажират и подкупват за приемане на конституционните ремонти за ускорение присъединяането към НАТО, а не за " ускорение интеграцията в Европейския съюз ".

Коментирайки мигрантската рецесия в Европа, Лавров означи, че обстановката може да бъде позволена посредством възобновяване на инфраструктурата в Сирия без предварителни условия и двойни стандарти.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР