Устройството използва сензори, създадени за нуждите на CERNТехнология на CERN

...
Устройството използва сензори, създадени за нуждите на CERNТехнология на CERN
Коментари Харесай

Иновативен скенер прави цветна 3D рентгенова снимка

Устройството употребява датчици, основани за потребностите на CERN

Технология на CERN направи допустима първата триизмерна цветна рентгенова фотография

Нова технология разрешава подмяна на класическите черно-бели рентгенови фотоси с доста по-информативните триизмерни цветни облици. Разработката е дело на новозеландската компания MARS Bioimaging и се базира на технология от лабораторията за нуклеарни проучвания CERN.

Скенерът употребява датчици Medipix3, в началото създадени за разкриване на обикновени частици. Те разрешават приемане на доста по-достоверни изображения с висока разграничителна дарба и контрастност.

За установяване на цветовете, при визуализацията се употребява информация за енергийните равнища на рентгеновите фотони, открити от детектора. Това разрешава да бъдат разпознати телесните тъкани и признаците на болестта, разясняват от CERN.

Досега учените са употребявали дребна версия на скенера MARS за проучване на рака, костите и ставите, както и на съдови болести, които могат да доведат до инфаркт и инсулт. Тези опити демонстрират огромния капацитет на технологията за повишение на точността на диагностицирането и персонализирането на лекуването.

През идващите месеци се възнамерява провеждането на по-широки клинични изпитвания, прецизират учените от CERN.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР