Устремилият се към титлата в Серия А Интер е все

...
Устремилият се към титлата в Серия А Интер е все
Коментари Харесай

Интер се подсилва с бразилски национал през лятото

Устремилият се към купата в Серия А Интер е все по-близо до привличането на бразилския национал Бенто, само че към момента би трябвало да реализират финалното съглашение с неговия клуб Атлетико Паранензе. „ Нерадзурите “ наблюдават 24-годишния вратар от лятото на 2023-а година, когато не се стигна до договорка, а Интер се укрепиха с Ян Зомер.

Договорът на Бенто с Атлетико Паранензе е до декември 2026-а година, само че той е подготвен да направи последваща стъпка в кариерата си и да напусне родината си, с цел да премине в Европа.

Бенто е в радара на Интер от известно време, като шефът Дарио Бачин персонално посещава Бразилия, а вратарят е припрян да направи идната стъпка в кариерата си в Италия. Tuttosport показва, че казусът е, че Атлетико Паранаензе има освобождаваща уговорка на стойност 60 милиона евро и желае най-малко 15 милиона евро, с цел да го продаде това лято.

Inter seem to have chosen their goalkeeper for next season, Brazil international Bento Matheus Krepski, but still need to agree terms with Athletico Paranaense
— Football Italia (@footballitalia)
Интер от своя страна няма желание да отдели 15 милиона евро за нов вратар, тъй че двете страни договарят за договорка към 8 милиона евро, към които ще бъде прибавен и % от идната продажба на Бенто.

Той направи своя дебют за представителния отбор на Бразилия в другарската победа с 1:0 над Англия на стадион „ Уембли “ тази седмица.

Планът на Интер е Бенто да бъде запаса на Ян Зомер през идващия сезон, като се направи равномерен преход, след който бразилецът да стане номер 1 под рамката на вратата за „ нерадзурите “.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР