Устойчивостта е все по-важна, но не е сред факторите при

...
Устойчивостта е все по-важна, но не е сред факторите при
Коментари Харесай

Устойчивите лидери - най-мощният лост на следващото десетилетие

Устойчивостта е все по-важна, само че не е измежду факторите при избор на водачи за техните позиции. Това сочи изследване на консултантската компания за ръководство Russell Reynolds Associates (RRA), извършено взаимно с Глобалния контракт на Организацията на обединените народи. Резултатите от него бяха показани от Кларк Мърфи, основния изпълнителен шеф на RRA, по време на 20-ия международен конгрес на Глобалния контракт на Организация на обединените нации.

До извода експертите са стигнали след разбор на над 4 хиляди условия за предопределение на шефове и членове на бордове на компании. Те означават, че 15% от спецификациите са били свързани с устойчивостта, а при едвам 4% от работните места устойчивият опит или устойчивото мислене са били условие. „ Много компании разказват техните старания за стабилно развиване, само че малко от тях разказват устойчивия водач и какви са условията за назначението му “, заяви Мърфи.

Изследването задава въпроса по какъв начин организациите могат да внедрят в основата на лидерските си екипи устойчивостта. В процеса на разбора експертите виждат, че се открояват три метода за реализиране на стабилно водачество.
Родени вярващи (The Born Believers) – развиват интерес към екологичните публични въпроси от ранна детска възрастУбедените (The Convinced) – за тях стратегическото значение на устойчивостта се заражда в професионалното им развиване " Събудените " (The Awoken) – главен миг за осъзнаването на смисъла на устойчивостта е огромно събитие или опит в живота им
Около половината от водачите са от групата на „ родените вярващи “. „ Това ни споделя, че има още доста повече устойчиви водачи, в сравнение с си мислите. Трябва да използваме опцията да ги идентифицираме и развием. Това е най-мощният лост за десетилетието на действието “, съобщи още Кларк Мърфи.

Какво прави един водач резистентен?
gr1.png
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР